Ruotsin työvoimavirasto yritti värvätä taistelijoita Isisille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsin työvoimavirasto yritti värvätä taistelijoita Isisille

Ruotsissa on jouduttu lopettamaan maahanmuuttajien kotouttamiseen tarkoitettu työvoimaviraston ohjelma, kun paljastui, että sen kautta yritettiin värvätä taistelijoita Isis-terroristijärjestöön.

Isis-taistelijoita Pohjois-Syyriassa­

23.2.2015 14:34 | Päivitetty 23.2.2015 14:53

Työvoimaviraston yhteydessä toimi palkattuina henkilöitä, joiden tehtävä oli opastaa uusia maahanmuuttajia sopeutumaan ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Työvoimavirasto joutui kuitenkin erottamaan kaikki työoppaansa, kun ilmeni heidän mm. vaatineen lahjuksia maahanmuuttaja-asiakkailtaan sekä ”yrittäneen rekrytoida heitä militanttiryhmiin”.

– Olemme saaneet tietoja siitä, että on ilmennyt rekrytointi- tai yhteydenottoyrityksiä eri militanttijärjestöihin, myöntää Työvoimaviraston ylijohtaja Mikael Sjöberg Expressenille.

Työminsteriön tiedottaja totesi lauantaina, että rektytointiyhteyksien takana saattaa olla yhteys Isis-järjestöön.

”Maahanmuuttajien kotouttamisoppaat” palkattiin neljä vuotta sitten tarkoituksena auttaa uusia maahansaapuneita siirtolaisia ja pakolaisia integroitumaan ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Oppaat ovat työskennelleet yksityisissä yrityksissä, joista työvoimavirasto on ostanut palvelut.

Mikael Sjöberg ilmoittaa sulkeneensa ohjelman toistaiseksi.

Työvoimaviraston ohjelmaan kuului noin 32 000 maahamuuttajataustaista työnhakijaa.

Työnhakijat olivat tehneet useita valituksia siitä, että heidän mukaansa toimintaan liittyi rikollisuutta, kuten lahjuksia, petoksia, kiristystä, uhkauksia sekä mahdollisesti rektyrointiyrityksiä terroristijärjestöihin.

Tammikuussa Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo kertoi, että arviolta sata ruotsalaista on matkannut Syyriaan liittyäkseen Isisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?