Suomalaismiehen kuolema johti huumejengin jäljille Malagassa – Poliisi takavarikoi 2,5 kiloa ”kannibaalihuumetta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalaismiehen kuolema johti huumejengin jäljille Malagassa – Poliisi takavarikoi 2,5 kiloa ”kannibaalihuumetta”

Suomalainen rikollisjengi kuljetti vaarallista huumetta Kiinan ja Espanjan Aurinkorannikon kautta Suomeen.

20.2.2015 20:28 | Päivitetty 20.2.2015 20:43

Espanjan median mukaan huumejengin jäljille päästiin, kun 48-vuotias suomalaismies kuoli hotellissa Malagassa kesällä 2013. El Paísin mukaan miehen sydän pysähtyi samaan aikaan, kun useat poliisit yrittivät rauhoitella häntä hotellissa.

Miehen huoneesta löytyi ensimmäinen erä muuntohuume pyrovaleronia. Löydöksen jälkeen poliisi pääsi rikollisjengin jäljille. Suomalainen jengi osti huumetta Kiinasta ja kuljetti sitä Espanjan kautta Suomeen.

El Paísin haastattelemien poliisilähteiden mukaan ”kannibaalihuumeenakin” tunnettua ainetta käytetään kokaiinin edullisena korvikkeena. Se on saanut ihmissyöntiin viittaavan lisänimen, koska jotkut huumetta käyttäneet ovat alkaneet käyttäytyä aggressiivisesti ja purra ihmisiä ympärillään.

Suomen keskusrikospoliisin ja Espanjan poliisin yhteistyössä tehdyssä tutkinnassa on tehty tähän asti yksi pyrovaleronin suurimmista takavarikoista Euroopassa. Espanjan aurinkorannikolla poliisi sai haltuunsa puolitoista kiloa huumetta ja Suomessa 1 006 grammaa.

Vuosi suomalaismiehen kuoleman jälkeen 39-vuotias suomalaismies pidätettiin Fuengirolassa. Hän oli vastaanottanut postipaketin, joka sisälsi huumetta yli kilon. Pidätyksen jälkeen päästiin myös jengin 48-vuotiaan pomon ja tämän 43-vuotiaan apulaisen jäljille.

Fuengirola-lehden mukaan poliisi on pidättänyt Espanjassa kuusi ihmistä ja Suomessa kymmenen.

Diario Surin mukaan ostajia houkuteltiin lähettämällä näytteitä Malagasta Suomeen. Kun asiakas kiinnostui ostamaan huumetta, hän laittoi puolet hinnasta jonkun jengin jäsenen pankkitilille. Kun tilisiirto oli tehty, ostaja lähti Suomesta Espanjaan, antoi loput rahat, sai käteensä sovitun määrän ainetta ja vei huumeen mukanaan Suomeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?