Ulkomaat

Ukraina: Venäjältä vyöryy lisää panssarivaunuja Ukrainaan

Julkaistu: , Päivitetty:

UKRAINA
Ukraina sanoo, että Venäjältä on viime päivinä tullut rajan yli Itä-Ukrainaan lisää raskasta kalustoa ja bussilasteittain sotilaita.
Ukrainan asevoimien mukaan rajan yli on tullut muun muassa yli 20 venäläistä panssarivaunua.

– Minskin (tulitauko)sopimuksesta huolimatta, sotilaskalustoa ja ammuksia on nähty tulevan Venäjältä Ukrainan puolelle, sanoi asevoimien edustaja Andriy Lysenko.

Asevoimien mukaan kalusto ja sotilaat ovat olleet matkalla Novoazovskin kaupunkiin, joka on Venäjän tukemien separatistien hallinnassa.

Novoazovsk sijaitsee vain 40 kilometrin päässä strategisesti tärkeästä Mariupolin satamakaupungista. Mariupolin valtaamalla separatistit voisivat avata väylän eteläiseen Ukrainaan ja jopa Venäjän vuosi sitten itseensä liittämälle Krimin niemimaalle asti.

Ukrainan asevoimien mukaan väkivaltaisuudet Itä-Ukrainassa ovat jatkuneet tänäänkin. Asevoimien mukaan separatistit ovat jatkaneet hyökkäyksiään armeijaa vastaan. Separatistit syyttävät armeijaa iskuista.

Eri lähteistä on kerrottu tulituksesta ja muista levottomuuksista ainakin Debaltseven, Mariupolin ja Donetskin alueilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt