Uutuusdokumentin seitsemän hurjaa Putin-väitettä: ”Vaimonhakkaaja...” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uutuusdokumentin seitsemän hurjaa Putin-väitettä: ”Vaimonhakkaaja...”

Saksalaisen ZDF-tv-kanavan uusi dokumenttiohjelma paljastaa presidentti Vladimir Putin luonteesta vähemmän mairittelevia salaisuuksia.

Saksalaisdokumentti paljastaa Putinin salaisuuksia.

19.2.2015 19:34 | Päivitetty 19.2.2015 22:33

Mies Putin -dokumenttiohjelma väittää saaneensa aiemmin piilossa pidettyjä tietoja länsimaiselta tiedusteluviranomaiselta.

Putin-tiedoissa on yksityiskohtia Putinista Neuvostoliiton ajoilta 1980-luvulta, jolloin tämä toimi KGB:n agenttina Dresdenissä Itä-Saksassa sekä ajalta, jolloin Putin nousi valtaan Venäjällä, kertoo The Telegraph.

Tiedot oli vuotanut KGB:n Dresdenin toimiston sihteeri, koodinimeltään ”Lehnchen”, joka oli Putinin tuolloisen vaimon Ludmilan ystävä. Vaimo oli väittänyt joutuneensa toistuvasti Putinin pahoinpitelemäksi.

Näin dokumentti paljastaa lisää Putinin luonteesta:

Putin ”repsahti” KGB-aikoinaan

Putin oli joutunut ponnistelemaan suuresti toteuttaakseen unelmansa päästä KGB:hen. Kun hänet oli sijoitettu Itä-Saksaan, ”repsahti” Putinin elämänhallinta.

Toisin kuin Putin nykyisin antaa julkisuuteen kuvan itsestään atleettisena urheilijana, oli hän vakoilijana ylipainoinen ja ryyppäsi paljon.

– Hän oli masentunut, lihava, laiska ja vailla elämänodotuksia, kertoo kirjailija Mahsa Gessen dokumentissa.

Kerran Putin jopa hukkasi nipullisen KBG:n avaimia, joiden löytämiseen täytyi käyttää paljon vaivaa.

Putin valehteli roolistaan Itä-Saksan romahduksessa

Kun Itä-Saksa romahti 1989 mielenosoitusten jälkeen, väitti Putin onnistuneensa rauhoitella mielenosoittajia esiintyen tulkkina.

Yhden mielenosoittajan, Siegfried Dannathin mukaan Putin oli todellisuudessa marssinut paikalle täydessä KGB-univormussa ja ilmoittanut miehillään olevan käskyn ampua, mikäli mielenosoittajat eivät hajaannu.

Putin selvinnyt viidestä murhayrityksestä

Tiedusteluraporttien mukaan Putin on yritetty salamurhata viidesti. Eräässä tapauksessa entinen KBG-majuri yritti surmata Putinin lentokentällä Lontoossa, mutta brittiviranomaiset ehtivät estää teon.

Aiemmin julkaistun raportin mukaan kaksi miestä pidätettiin 2003 Lontoossa epäiltyinä Putinin salamurhan valmistelusta.

Lisäksi tiedusteluraportissa mainitaan salamurhayritykset Moskovassa, Pietarissa, Teheranissa ja Bakussa Azerbaidžanissa. Lisäksi Putinin oli yritetty syöstä vallasta 1999, kun presidentti Boris Jeltsin oli nimittänyt hänet pääministeriksi.

Putinille on tehty kauneusleikkaus

Vuoteen 2010 mennessä Putinista oli tullut niin itsekeskeinen, että hänelle tehtiin salaa kasvojenkohotusleikkaus.

Länsitiedustelun mukaan sinelmät Putinin silmien alla tuolloisella valtiovierailulla Ukrainaan olivat jälkiä leikkauksesta.

Tuolloin Putinin tiedottaja oli selittänyt ”mustelmien” johtuneen vain heikosta valaistuksesta tv-kameroiden edessä.

Aina myöhässä ja antaa odotuttaa itseään

Dokumentin mukaan Putin odotutti tarkoituksella Britannian kuningatarta Elisabetia tunnin ajan.

Hän myös säännöllisesti odotuttaa omia ministereitään kaksi tai jopa kolme tuntia, ja mm. Saksan liittokansleri Angela Merkeliä usean tunnin ajan sovitusta tapaamisesta.

– Hän osoittaa näin valtaansa. ”Sinä tarvitset minua, mutta minä en sinua, joten siksi sinun täytyy odottaa”, kuvailee Putinin elämänkerran kirjoittaja Ben Judah Putinin ajatusmaailmaa.

Tarkat päivärutiinit

Putin nukkuu aamuisin pitkään, minkä vuoksi hän työskentelee pääosin iltapäivisin.

Putinin aamiainen on maalaisjuustoa, ja lisäksi hän ui muutaman kierroksen uima-altaassa ennen kuin ottaa kuumia ja kylmiä kylpyjä.

Erityisesti Putin pelkää fysiikkansa rappeutumista ja ikääntymistä, kertoo Judah.

Vaikka välit Yhdysvaltoihin ovat nyt viileät, on Putinin suosikkikuntoilulaite amerikkalaisvalmisteinen, paljastaa dokumentti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?