Lumimyrsky halvaannutti Istanbulin

rac

Julkaistu:

Turkki
Runsaat lumisateet aiheuttivat päänvaivaa Turkin länsiosassa sijaitsevassa Istanbulissa keskiviikkona.
Kahden päivän aikana Istanbuliin ja sen lähiympäristöön satoi peräti 60 senttimetriä lunta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan lumimyrsky aiheutti keskiviikkona runsaasti liikenteellisiä häiriöitä Istanbulissa. Satoja lentovuoroja peruttiin ja monet Bosporinsalmen ylitse kulkevista laivoista jäivät satamiin jo aamulla.

Pelkästään Turkish Airlines on peruuttanut yli 300 lentoa keskiviikolta ja torstailta. Istanbulin-Atatürkin kansainvälinen lentoasema suljettiin hetkellisesti keskiviikkona, kun kiitoteitä puhdistettiin kinostuneista lumista.


Yksi poikkeuksellisten sääolosuhteiden armoille jääneistä uhreista oli Besiktas-jalkapallojoukkue, jonka on määrä pelata Liverpoolia vastaan torstaina Englannissa. CNN Türk kertoo, että joukkueen lähtöaikaa ja -paikkaa vieraspeliin jouduttiin siirtämään. Joukkueen pääsi lähtemään kohti Englantia Sabiha Gokhenin lentokentältä vasta iltapäivällä, eikä Istanbulin-Atatürkin lentoasemalta heti aamulla, kuten alkuperäinen suunnitelma oli.


Uutistoimisto Reutersin mukaan Bosporinsalmella on ainakin 13 tankkeria redillä odottamassa pääsyä kapean vesiväylän lävitse.


Keskiviikon ja torstain välisenä yönä lämpötila Istanbulissa oli Forecan sääpalvelun mukaan nollan tuntumassa. Kylmyyden ennustetaan hellittävän vasta viikonloppuna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt