"Brutaali" lumimyrsky riepotteli Yhdysvaltojen itärannikkoa

rac

Julkaistu:

Yhdysvallat
Yhdysvaltain itärannikolla on värjötelty viikonlopun aikana lähes 20 astetta tavanomaista kylmemmissä lämpötiloissa.
Viikonlopun aikana Yhdysvaltain itärannikon valtasi kylmän ilman rintama, johon liittyi erittäin kovia myrskytuulia ja runsaita lumisateita.

Yhdysvaltain kansallisen sääpalvelun NWS:n meteorologi Bruce Sullivan kuvaili itärannikon osavaltiot vallannutta ilmamassaa "brutaalisen kylmäksi".


Sunnuntai-iltapäivänä lämpötila oli romahtanut Bostonissa kahdeksaan miinusasteeseen, joka on 14-17 astetta keskimääräistä kylmempi lämpötila. Pakkasen purevuutta on lisännyt kova tuuli. NWS:n mukaan pakkasvaikutus on jopa kahdenkymmenen asteen luokkaa. Näin itärannikon asukkaat hytisevät lämpötilassa, joka tuntuu lähes kolmeltakymmeneltä pakkasasteelta.


Uutistoimisto Reuters kertoo pohjoisen suunnasta puhaltaneiden tuulten piiskanneen itärannikkoa pahimmillaan jopa 97 kilometrin tuntinopeudella. Lumimyrskyn vuoksi jopa 1800 lentoa peruttiin. Valtaosa peruutuksista koski Bostonin sekä New Yorkin lentokenttiä.


Viikonloppuna Yhdysvaltain itärannikkoa kurittanut lumimyrsky on tuorein kokonaisessa sarjassa myräköitä, jotka ovat iskeneet alueelle vain muutamien viikkojen sisään. Helmikuusta onkin tullut jo yksi lumisimmista kuukausista Bostonin historiassa. Kuluvan talven aikana Bostonin lumikertymäksi on mitattu jo reilusti yli kaksi metriä lunta. Pelkästään helmikuun aikana kaupunkiin on satanut 1,1 metriä lunta, mikä on rikkonut aikaisemman ennätyksen muutamilla senteillä.CNN:n mukaan myrsky on aiheuttanut lentoliikenteen lisäksi vaikeuksia myös sähkönjakelussa sekä maaliikenteessä. Useita juna-, linja-auto- ja metrovuoroja on peruttu. NWS on kehottanut ihmisiä välttämään autoilua runsaiden lumisateiden vuoksi.


Ainakin kahden rakennuksen katon kerrotaan romahtaneen lumen painosta. Toinen romahduksista tapahtui Portsmouthissa Uudessa Hampshiressä - toinen vastaavasti Seabrookin kaupungissa.

Myrskyn odotetaan hiipuvan sunnuntai-illan aikana paikallista aikaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt