Ukraina: Venäjältä panssareita Ukrainaan neuvottelujen aikana

Julkaistu:

Armeijan tiedottajan mukaan separatistit ovat jatkaneet joukkojensa vahvistamista erityisesti Debaltseven kaupungin alueella.
Ukrainan asevoimien mukaan Venäjältä tuotiin raskasta sotilaskalustoa rajan yli Ukrainaan vielä tulitaukoneuvottelujen ollessa käynnissä Minskissä. Sotilastiedottajan mukaan Luhanskin alueelle tuli Venäjältä noin 50 panssarivaunua sekä kymmeniä raketinheitinjärjestelmiä ja panssaroituja ajoneuvoja.

Armeijan tiedottajan mukaan separatistit ovat jatkaneet joukkojensa vahvistamista erityisesti Debaltseven kaupungin alueella. Kaupungin valtaaminen Ukrainan armeijalta loisi suoran rautatieyhteyden kapinallisten Donetskin ja Luhanskin alueiden välille.

Yhdysvaltain Euroopan-joukkojen komentaja Ben Hodges kommentoi jo eilen Reutersin mukaan, että Venäjän joukkojen liikkeistä Debaltseven aluetta kohti on todisteita.

– Ammuksien ja varusteiden perusteella on ilmiselvää, että Debaltseven alueella on käynnissä Venäjän armeijan suora väliintulo, Hodges sanoi eilen vieraillessaan Naton tukikohdassa Luoteis-Puolan Szczecinin kaupungissa.

Hän myös varoitti Venäjän joukkojen saattavan seuraavaksi suunnata kohti Asovanmeren rannalla sijaitsevaa Mariupolia.

– Minua huolestuttaa, että jos he menestyvät Debaltsevessa, he suuntaavat huomionsa seuraavaksi Mariupoliin. En ole varma, mutta olen huolissani, hän sanoi Reutersin mukaan.

Hodgesin mukaan Venäjällä oli keskiviikkona Minskin neuvotteluiden alkaessa 10 pataljoonaa sotilaita aivan Ukrainan rajan läheisyydessä. Venäjä on myös viritellyt Ukrainan läheisellä sotilaspiirinsä alueella ja Krimillä sotaharjoituksia käyntiin eilen ja tänään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt