Obama haluaa laajentaa sotaa Isisiä vastaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Obama haluaa laajentaa sotaa Isisiä vastaan

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama hakee kongressin hyväksyntää uudenlaiselle operaatiolle Isisiä vastaan.

Lapset tutkivat palanutta autoa Irakissa Mosulin kaupungissa, jossa on käyty taisteluja Isisiä vastaan.­

11.2.2015 18:05

Yhdysvaltain presidentti on tänään pyytänyt kongressilta hyväksyntää asevoiman käyttöön kamppailussa islamistista valtiota vastaan. Yhdysvaltain operaatio rajoitettaisiin kolmeen vuoteen ja joukkoja ei käytettäisi pitkittyneeseen maasotaan.

Yhdysvallat on jo viime vuodesta lähtien tehnyt ilmaiskuja Isisiä vastaan Syyriassa ja Irakissa.

BBC:n mukaan Obama sanoi, ettei hän hae hyväksyntää pitkäaikaisille, ison mittakaavan maataisteluoperaatioille, jollaisia Yhdysvallat on toteuttanut Irakissa ja Afganistanissa. Sen sijaan kongressin lupa antaisi enemmän joustoa pelastusoperaatioiden ja erikoishyökkäysten suorittamiseksi, Obama tähdensi.

– Olen suunnitellut kokonaisvaltaisen ja kestävän strategian Isisin vahingoittamiseksi ja kukistamiseksi, Obama kirjoitti saatekirjeessään kongressille Reutersin mukaan.

Sekä Yhdysvaltain senaatin että edustajainhuoneen pitää hyväksyä Obaman ehdotus. Reutersin mukaan on todennäköistä, että ehdotus nostattaa kiivaan väittelyn uutta sotaa Lähi-idässä pelkäävien demokraattien ja kovempia toimia Isisin taistelijoita vastaan vaativien republikaanien välille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?