Ruotsalaismiehen purkaus Facebookissa kerää ylistystä: ”Olemme siinä pisteessä, missä tytöt juoksevat nähdessään miehen”

Julkaistu:

Ruotsalainen John oli kävelemässä metsän poikki kotiinsa, kun hän kohtasi metsässä naisen.
Sairaanhoitajaksi opiskeleva John Nylander oli parkkeerannut autonsa Tukholmassa sijaitsevaan Hägerstenin lähiöön viikko sitten maanantaina.

Hän oli kävelemässä autoltaan pienen metsikön läpi kohti kotiaan, kun hän huomasi edellään kävelevän naisen.

Samalla hetkellä nainen myös huomasi Johnin ja pinkaisi täyteen juoksuun. John päivitti tapauksen kulkua Facebook-profiilissaan.

”Samalla hetkellä, kun hän huomasi minut, hän säntäsi juoksuun. Hän ei sanonut mitään, hän vain juoksi. Olin mykistynyt ja halusin vain juosta hänen peräänsä ja vakuuttaa, että hänellä ei ollut mitään syytä pelätä minua. Mutta tiesin, että siitä ei olisi ollut mitään apua. En voinut tilanteelle mitään.”

John jatkaa kirjoituksessaan, että hän oli tuntenut olonsa typeräksi, koska vain hänen läsnäolonsa sai tytön tuntemaan olonsa niin turvattomaksi, että hän joutui juoksemaan karkuun.

”Nyt kuitenkin tunnen oloni vain surulliseksi. Tunnen oloni niin hemmetin surulliseksi, koska olemme siinä pisteessä, missä tytöt juoksevat heti, kun he näkevät miehen kävelevän heitä kohti. Se on ihan h*****tin hullua.”

John myös kirjoittaa ymmärtävänsä täysin, miksi nainen juoksi karkuun, ja että hän olisi myös naisen asemassa tehnyt juuri samoin.

”Mutta se, että hän joutuu juoksemaan karkuun, ei ole sanoja jotka kuvailisivat sitä, miten surulliseksi se minut tekee. Meidän täytyy yhdessä tehdä kaikkemme, että tulevaisuuden naissukupolvet eivät joudu juoksemaan karkuun. Te olette juoksunne juosseet. Meidän miesten pitää tehdä velvollisuutemme, ja tehdä asiat sellaisiksi, että kenenkään ei tarvitse enää juosta karkuun.”

Johnin kirjoitus on kerännyt paljon suosiota sosiaalisessa mediassa. Naiset ja etenkin tyttöjen äidit ovat kiitelleet miestä siitä, että hän näkee asiat vihdoin heidänkin kannaltaan.

– Tottakai olen otettu ihmisten reaktioista. Mutta samalla myös se saa minut surulliseksi, että tarvitaan yksi valkoihoinen mies nostamaan asia esille, kun miljoonat naiset ovat puhuneet samasta asiasta vuosikausia, Nylander toteaa häntä haastatelleelle The Localille.

Johnin nimi korjattu klo 0.25.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt