Onko tässä Jordanian ilmaiskussa kuollut panttivanki? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Onko tässä Jordanian ilmaiskussa kuollut panttivanki?

Terroristijärjestö Isis väittää, että 26-vuotias yhdysvaltalainen avustustyöntekijä Kayla Mueller olisi kuollut Jordanian tekemässä ilmaiskussa Syyrian Raqqassa.

6.2.2015 21:15

Muellerin perhe antoi CNN:n mukaan luvan henkilöllisyyden julkistamiseen.

Valkoinen talo on ilmaissut syvän huolensa väitteestä, mutta korostaa, että mitään todisteita ei ole esitetty. CNN:llä on esitetty ajatus, että Muelleria olisi käytetty ihmiskilpenä ilmaiskuja vastaan.

Jordania aloitti torstaina voimakkaat ilmaiskut Syyriassa sen jälkeen, kun Isis teloitti panttivangikseen ottaman jordanialaisen hävittäjälentäjän.

Kayla Muellerin väitetään kuolleen Jordanian ilmaiskussa.­

Isis väittää, että ilmaiskuissa ei kuollut yhtäkään terroristitaistelijaa ja että Mueller olisi ainoa uhri. Jordania on tuominnut väitteen Jordanian vastaiseksi ”mainostempuksi.”

Brittijournalisti panttivankina

Tiettävästi Isis pitää panttivankina brittijournalisti John Cantlia, joka on näkynyt useammalla propagandavideolla.

Isis on tappanut lukuisia panttivankeja ja tehnyt mestauksista propagandavideoita. Kaksi yhdysvaltalaista journalistia, yhdysvaltalainen avustustyöntekijä, kaksi brittiläistä avustustyöntekijää ja kaksi japanilaista panttivankia on surmattu.

Viimeisimmällä propagandavideolla poltettiin elävältä jordanialainen hävittäjälentäjä. Video suututti miltei koko maailman ja sai monet maat lisäämään panostaan terrorismin vastaisessa sodassa.

Lähteet: BBC, Reuters, CNN

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?