Ilmeet ja eleet herättivät Pentagonin kiinnostuksen: Onko Putinilla Aspergerin oireyhtymä?

Julkaistu:

USA:n puolustusministeriön työryhmä päätyi vuonna 2008 tulokseen, että Vladimir Putinilla voi olla Aspergerin oireyhtymä.
Yhdysvaltain puolustusministeriössä kehiteltiin vuonna 2008 teoria, jonka mukaan Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla saattaa olla Aspergerin oireyhtymä.

Ministeriön hallintorakennuksessa Pentagonissa laaditun raportin on nyt nostanut julkisuuteen USA Today -lehti.

Raportin takana on ministeriön ajatushautomo Office of Net Assessment, jolle tutkimuksen teki Body Leads -tutkimusryhmä. Työryhmää johtaa tohtori Brenda Connors.

Connors kirjoittaa raportissa, että Putinin neurologinen kehitys saattoi häiriytyä vakavasti varhaisessa kehitysvaiheessa, ja tällä voi olla suora vaikutus presidentin toimintaan ja päätöksentekoon.

”Hänen tärkein tapansa kompensoida on äärimmäinen kontrolli”, raportissa lukee.

Raportin mukaan Putin saattoi jo kohdussa käydä läpi aivovaurion, joka vaikuttaa hänen kasvonilmeisiinsä, katseeseensa, kuuloonsa, äänenkäyttöönsä ja yleiseen olemiseensa.

”Putinin kanssa pitäisi toimia kahden kesken hiljaisessa paikassa eikä keskellä suurta valtiollista tilaisuutta”

Office of Net Assessment -ajatushautomo on Pentagonin sisäinen tutkimuselin, joka kehittää puolustusministeriölle pitkän tähtäimen sotilaallisia strategioita. Connors taas on tutkinut päättäjien liikekaavoja jo vuodesta 1996.

Body Leads -ryhmän raportti perustuu Englannissa 1940-luvulla kehitettyyn liikekaava-analyysiin (movement pattern analysis), joka tutkii ihmisen nonverbaalista käyttäytymistä.


Tutkijat tarkkailivat raporttia varten Putinin liikehtimistä ja ilmeitä. ”Venäjän presidentillä on neurologinen poikkeavuus”, Connors kirjoittaa.

Pohjois-Carolinan yliopistossa nykyään psykiatrian professorina toimiva tohtori Stephen Porges toteaa raportissa, että ”Putinilla on eräs autismin muoto”.

Raportti painottaa kuitenkin, ettei teoriaa voida vahvistaa todeksi ilman, että Putinin aivot tutkitaan.

Nyt myös Porges on sanonut, ettei hän ole nähnyt valmista raporttia eikä allekirjoita teoriaa, jonka mukaan Putinilla olisi Aspergerin oireyhtymä, vaikka jotkin tämän käyttäytymismallit ovatkin tyypillisiä Asperger-ihmisille.

Aspergerin oireyhtymä on Autismi- ja aspergerliiton määritelmän mukaan autismin kirjoon kuuluva neurobiologinen keskushermoston kehityshäiriö, joka aiheuttaa vaihtelevia toiminnan esteitä.


Porgesin mukaan Yhdysvaltojen viranomaisten tulisi löytää Putinin kanssa kommunikoimiseen rauhallisempia ympäristöjä, sillä presidentin käyttäytyminen ja kasvonilmeet paljastavat hänen ajautuvan puolustuskannalle isoissa, vilkkaan sosiaalisissa tilanteissa.

”Putinin kanssa pitäisi toimia kahden kesken hiljaisessa paikassa eikä keskellä suurta valtiollista tilaisuutta”, Porges tiivistää.

Putinin liikekaavoja on tarkkailtu jo pitkään

USA Todayn mukaan Putinin toimia on tarkkailtu Pentagonissa erityisen tarkasti vuoden 2014 alusta lähtien, kun Venäjä hyökkäsi Krimin niemimaalle.

Brenda Connorsin työryhmä on tehnyt Office of Net Assessment -ajatushautomolle muitakin Putinia koskevia tutkimuksia.

USA Todayn tietojen mukaan Pentagon on viiden vuoden aikana käyttänyt 365 000 dollaria eli 319 000 euroa ulkopuolisen tutkimusavun käyttämiseen Connorsin johtamassa tutkimustyössä.

Lehti kirjoittaa, että Connors tutki Putinin kehonkieltä ja kasvonilmeitä jo vuonna 2004.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt