Isis teloitti hävittäjälentäjän - Jordania vastasi teloittamalla jihadistinaisen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Isis teloitti hävittäjälentäjän - Jordania vastasi teloittamalla jihadistinaisen

Jordania on teloittanut jihadistinaisen, jota äärijärjestö Isis yritti aiemmin vaihtaa panttivankina olleeseen jordanialaiseen hävittäjälentäjään Maaz al-Kassasbehiin.

4.2.2015 6:07 | Päivitetty 4.2.2015 8:12

teloitti samalla myös toisen kuolemaan tuomitun jihadistin.

Jordanian hallitus vahvisti eilen, että Isis on surmannut vankina pitämänsä al-Kassasbehin. Äärijärjestö oli tätä ennen kertonut polttaneensa lentäjän elävältä ja julkaissut polttamista esittävän videon internetissä.

Useat tahot kuten YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Japanin pääministeri Shinzo Abe ovat tuominneet jordanialaislentäjän surman. Obama sanoi surman vahvistavan kansainvälisen yhteisön pyrkimyksiä Isisiä vastaan.

Japanin Abe lupasi lisätä humanitaarista apua Jordaniassa. Hän myös sanoi, että Japani aikoo nyt täyttää velvollisuutensa ja liittyä kansainväliseen terrorisminvastaiseen taisteluun. Isis-järjestö on vastikään surmannut myös kaksi japanilaista panttivankia.

Jordania sanoi jo eilen Isisin videon tultua julki, että se aikoo teloittaa aamunkoitteessa terrorismista tuomitun irakilaisnaisen, jota Isis oli yrittänyt neuvotella vapaaksi.

Isis otti jordanialaislentäjä al-Kassasbehin, 26, vangiksi Syyriassa jouluaattona. Al-Kassasbeh oli pommittamassa Isisin kohteita maan pohjoisosassa, kun hänen F-16-hävittäjänsä syöksyi maahan.

Jordanian valtiontelevision mukaan Isis tappoi lentäjän jo 3. tammikuuta – ennen kuin tarjoutui vaihtamaan hänet ja japanilaisen toimittajan Jordaniassa kuolemantuomiota odottavaan jihadistinaiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?