Lapsena kaapattu Sun Bin löysi oikean perheensä 24 vuoden jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lapsena kaapattu Sun Bin löysi oikean perheensä 24 vuoden jälkeen

28-vuotias, lapsena kaapattu kiinalaismies löysi isänsä ja sisaruksensa.

17.1.2015 22:28

Kiinalaisella poliisiasemalla nähtiin tiistaina liikuttava perhetapaaminen. 24 vuotta kadoksissa ollut kiinalaismies Sun Bin tapasi 80-vuotiaan isänsä. Hän tapasi myös sisarensa, jota ei ollut koskaan aiemmin nähnyt.

Sun Bin siepattiin kotikaupunkinsa vihannestorilta vuona 1991. Hän oli tuolloin 4-vuotias. Sun Bin myytiin adoptiolapseksi Kiinaan. Hän joutui tuhansien kilometrien päähän kotikaupungistaan.

Sun Bin onnistui löytämään lähisukulaisensa DNA-testien avulla, kertoo kiinalaisia lehtiä siteeraava uutiskanava CNN.

– Olen onnellinen, olen kiitollinen, mutta olen myös katkera, Sun Binin 80-vuotias isä Sun Youhong sanoi.

Isä kertoo, miten pikkupoikansa katoamisen jälkeen vanhemmat etsivät epätoivoisesti lastaan. He julkaisivat ilmoituksia kotiseudulla. Pojan äiti matkusti naapurikaupunkeihin etsimään pikkupoikaansa.

Äidillä todettiin syöpä vuonna 1996. Hän kuoli neljä vuotta sitten.

– Pojan löytäminen oli vaimoni suurin toive. Päiviä ennen kuolemaansa hän koko ajan lausui pojan nimeä, Sun Youhong kertoo.

Uskonut aina olevansa adoptoitu

Sun Bin kertoi, että hän on aina uskonut olevansa adoptiolapsi. Hän ei kuitenkaan koskaan kysynyt adoptiovanhempmilleen, miten hän on päätynyt heidän kotiinsa.

Iän karttuessa hän halusi entistä enemmän selvittää alkuperänsä. Lopulta hän viime vuoden lokakuussa jätti paikalliselle poliisille oman DNA-näytteensä.

Sitten hänelle soitettiin, että tulos oli tärpännyt. Tällä viikolla hän vihdoin tapasi omaisensa. Sun Bin pääsi ensimmäistä kertaa 24 vuoteen nukkumaan biologisten vanhempiensa kodissa.

Pojasta tuli sähkömies

CNN:n haastattelema 80-vuotias isä syyttää adoptiovanhempia lain rikkomisesta, kun he ottivat luokseen kaapatun lapsen.

Isä sanoo olevansa pettynyt siihen, että pojan adoptoineet vanhemmat olivat panneet pojan töihin jo teini-iässä. Poika toimi sähkömiehenä. Isä sanoo, että hän olisi pitänyt pojan koulussa.

Lapsikaappaukset ovat Kiinassa tuottoisaa liiketoimintaa. Terveitä lapseita myydään adoptiovanhemmmille Kiinaan ja muualle. Haluttuja ovat etenkin terveet poikalapset.

Alkuviikosta Kiinan poliisi kertoo pelastaneensa kaappausliigalta 37 vastasyntynyttä. Yhden lapsen hinta on 13 000 dollaria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?