Suomen-suurlähettiläs Oreckin pullistelu hämmentää Yhdysvalloissa: ”Nolaako hän USA:n?” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomen-suurlähettiläs Oreckin pullistelu hämmentää Yhdysvalloissa: ”Nolaako hän USA:n?”

Yhdysvaltain Suomen-suurlähettilään Bruce Oreckin joulutervehdys on saanut jälleen huomiota hänen kotimaassaan.

11.1.2015 6:49

Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck on tunnettu jo usean vuoden ajan räväköistä joulutervehdyksistään.

Tuoreimmat jouluterveisensä Oreck julkaisi Facebookissa keskiviikkona. Facebook-kuvan perusteella vaikuttaa siltä, että Oreck olisi valkoisessa tiukassa T-paidassa ja että hän olisi ottanut käsivartensa täyteen tatuointeja. Todellisuudessa niin paita kuin tatuoinnitkin ovat ihomaalia.

Oreckin tuore kuva on herättänyt huomiota amerikkalaismediassa, vaikka kyseessä onkin suurlähettilään epävirallinen tervehdys.

”Oreck, joka oli presidentti Barack Obaman vaalikampanjan merkittävä lahjoittaja ja varainkerääjä, nimettiin tehtäväänsä 2009. Hän on noussut aiemminkin otsikoihin esiteltyään kookkaita hauiksiaan (epävirallisessa) joulukortissaan”, NBC News kertoi.

2Paragraphs-uutissivusto kirjoitti Oreckin joulutervehdyksestä jutussa, joka oli otsikoitu: ”Nolaako suurlähettiläs Bruce Oreck Yhdysvallat?”

PBS kertoi niin ikään Oreckin muskelikuvasta ja muisteli myös tämän edellisten vuosien tervehdyksiä.

”Vuonna 2012 hän nosti jonkin verran polemiikkia kortilla, jossa hänen muhkea hauiksensa työntyy ulos revenneen paidan ja puvun takin sisältä. Vuonna 2013 hän pani peliin vielä enemmän. Sillä kertaa hän ei esitellyt omaa ihoaan, vaan paidattomia suomalaismiehiä saunassa”, PBS kirjoitti.

Oreck otti ilmeisesti huomioon tällä viikolla julkaisemassa tervehdyksessään aiempien vuosien porut.

”Tänä vuonna halusin pitää joulukorttini yksinkertaisena. Ei mitään keskustelua herättävää. Paluu perusasioihin. Siniset farkut, valkoinen t-paita ja iso amerikkalainen hymy”, luki kuvan yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?