Näin poliisi rynnäköi ruokakauppaan Pariisissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Näin poliisi rynnäköi ruokakauppaan Pariisissa

STT:n Pariisissa olevan toimittajan mukaan kaappauspaikalta kuuluneet räjähdykset ja laukaukset nostattivat hetkellisen paniikin Porte de Vincennes’in naapurustossa tilannetta seuranneiden ihmisten keskuudessa.

9.1.2015 18:58

Poliisi oli eristänyt alueen, joten näköyhteyttä paikalle ei ollut. Useita panttivankeja on ilmeisesti vapautettu. Ambulansseja on ajanut pois paikalta kohti Pariisin keskustaa.

Nyt ihmiset selaavat puhelimiaan ja kyselevät toisiltaan: onko se ohi. Päällimmäiset tunteet ovat järkytys ja hämmennys.

The dramatic moment French special forces raided a grocery store in eastern Paris http://t.co/7N7uvClhWY pic.twitter.com/zz9R0nFQy4— The Telegraph (@Telegraph) 9. tammikuuta 2015

Epäillyt terroristit kuolivat poliisin rynnäköissä

Ranskan kaksi piiritystilannetta ovat päättyneet poliisin rynnäköihin, joissa kuolivat kaikki kolme epäiltyä terroristia. Charlie Hebdo -lehden vastaisesta iskusta epäillyt Kouachin veljekset kuolivat Dammartin-en-Goelen piirityksessä. Heidän panttivankinsa selviytyi hengissä.

Turvallisuuslähteiden mukaan veljekset tulivat ampuen ulos piiritetystä painotalosta. Yksi poliisi haavoittui laukaustenvaihdossa.

Myös Porte de Vincennesin piiritystilanne päättyi kaappaajan kuolemaan, kertoi uutistoimisto AFP turvallisuuslähteisiin viitaten. Kosher-kaupassa oli useita panttivankeja.

Ainakin neljä panttivankia on kuollut kosher-ruokakaupan piiritystilanteessa, kertoo Reuters.

Kauppaan linnoittautuneen asemiehen epäillään eilen surmanneen poliisin Montrougessa. Mies oli vaatinut, että Kouachin veljekset päästettäisiin lähtemään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?