Tällaisia epäillyt terroristit ovat: Yksi työskenteli pizzakuskina

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

PARIISIN TERRORI-ISKU
Pariisin murhaiskusta epäilty Cherif Kouachi toimi aiemmin pizzakuskina, kertoo ranskalaismedia.
Cherif Kouachi on Charlie Hebdo -lehden iskusta epäillyistä miehistä tunnetuin. Hän on Ranskan kansalainen ja käyttänyt nimeä Abu Issen. Hän on työskennellyt muun muassa pizzakuskina, kertoivat lehdet.

Cherif on 32-vuotias: hän on syntynyt 29. marraskuuta 1982. Hänen vanhempi veljensä Said Kouachi puolestaan 34-vuotias: syntymäaika on 7. syyskuuta 1980.

Erään tiedon mukaan kumpikin veljeksistä olisi taistellut Syyriassa ja tullut sota-alueelta kotiin viime kesänä.

Cherif Kouachi sai toukokuussa 2008 kolmen vuoden vankeustuomion osallisuudesta jihadistitaistelijoiden värväämiseen ja lähettämiseen Irakiin. Sitä ennen hän istui Fleury-Merogisin vankilassa vuosina 2005-2006.

Vankilassa Cherif Kouachin kerrotaan sanoneen, että hän radikalisoitui nähtyään kuvia irakilaisvankien pahoinpitelystä ja kidutuksesta Abu Ghraibin vankilassa. Kuvat Yhdysvaltain sotilaista kiduttamassa vankeja herättivät laajaa kohua ympäri maailman.

Ennen radikalisoitumistaan Cherif ei ollut kovin uskonnollinen. Asianajansan mukaan hän joi alkoholia ja poltti tupakkaa ja oli kiinnostunut vain jalkapallosta.

Kaikki epäillyt ovat ranskalaismedian mukaan sukujuuriltaan algerialaisia. Kouachin veljekset ovat syntyneet Pariisissa mutta kasvaneet Rennesissä.

Miehet ilmoittivat hyökkäyksen yhteydessä olevansa kytköksissä jemeniläiseen terroristiryhmään, mutta yhteyttä terroristiverkosto al-Qaidaan ei ole vahvistettu.

Nuorimman osallisuus epäselvä

Nuorin epäillyistä antautui Charleville-Mezieresin poliisitalolla myöhään keskiviikkona. Hän on vasta 18-vuotias, ja hänen epäillään auttaneen ampujia.

18-vuotias on käyttänyt samaa patronyymiä eli isän nimeä kuin Cherif Kouachin vaimo - toisin sanoen hän on ilmeisesti vaimon veli. Hän ilmoittautui poliisille sen jälkeen kun hänen nimensä alkoi kiertää sosiaalisessa mediassa.

Nuorukaisen osallisuus terroritekoihin oli vielä torstaiaamuna epäselvä.

BFMTV:lle esiintynyt koulutoveri puolusti 18-vuotiasta lyhyessä puhelinhaastattelussa. Ystävä vakuutti, että 18-vuotias oli koululla terroritekojen tapahtuma-aikaan eikä siten voinut olla Pariisissa.

– Hän on aivan sekaisin. Hän kertoi ilmoittautuvansa poliisille kertoakseen, ettei hän ole voinut olla Pariisissa. Hän on täysin toisenlainen kuin ne miehet, sanoi ystävä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt