Kreikan kriisi käymässä kalliiksi Suomelle - pettivätkö poliitikot äänestäjänsä?

rac

Julkaistu:

Kreikka heiluttaa taas Eurooppaa. Vasemmistolaisen Syrizan odotettu maanvyörymävoitto tammikuun 25. päivän parlamenttivaalissa olisi myrkkyä eurojärjestelmän vakaudelle.
Syrizan mahdollinen vaalivoitto on jo nyt hermostuttanut markkinat. Syrizan johtaja Alexis Tsipras on ilmoittanut, että pääministerinä hän neuvottelisi Kreikan 320 miljardin euron julkisen velan ehdot uusiksi.

Suomesta on lähetetty takauksien lisäksi miljardi euroa Kreikkaan. Taloussanomien analyysitoimittaja Jan Hurri pitää todennäköisenä, että rahoille voidaan heittää hyvästit.

– Todennäköisesti. Meneekö se kokonaan ja millä tavalla, niin se on kriisirahastojen ja poliitikkojen päätettävissä. Todennäköisesti se ei tule koskaan takaisin, Hurri sanoo Ilta-Sanomien politiikan toimituksen esimiehen Mika Koskisen haastattelussa.

Moni johtava suomalaispoliitikko on luonut kuvan, että Kreikan tilanne on hallinnassa.

Onko äänestäjiä petetty?

– En tiedä, onko äänestäjiä petetty, mutta kyllä nämä lausunnot ovat olleet ylioptimistisia, että Kreikan tilanne olisi jotenkin hallinnassa tai että Kreikan talous olisi pelkästään vyönkiristyksillä tai rakenteellisilla uudistuksilla korjattavissa.

Katso ISTV:n videoanalyysi Kreikan tilanteesta yllä olevalta videolta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt