Tärkeä AirAsia-löytö tehty - pitäisi sisältää mustat laatikot - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tärkeä AirAsia-löytö tehty - pitäisi sisältää mustat laatikot

AirAsian lentoturman jäljiltä on tehty merkittävä löytö.

7.1.2015 8:06 | Päivitetty 7.1.2015 10:32

Etsinnöissä on löytynyt osa koneen pyrstöstä. Tätä etsijät ovat metsästäneet, sillä koneen perästä löytyvät myös koneen mustat laatikot, jotka pitävät sisällään mm. tekniset tiedot lennosta.

Löytynyttä pyrstöosaa ei ole vielä päästy tutkimaan tarkemmin, jotta selviäisi, ovatko mustat laatikot samassa paikassa. Niiden toivotaan kuitenkin olevan lähellä.

Koneen peräosan löytymisestä kertoivat viranomaiset, pelastusjohtaja Bambang Soelistyon johdolla.

– Olemme löytäneet sen, mikä oli tarkoituksenamme löytää tänään, pelastusjohtaja kommentoi.

Soelistyon kertoi, että sukeltajat ja miehittämätön etsintäalus löysivät etsityn osan.

Nyt paikalle on lähetetty aluksia, joissa on vedenalaiset kuuntelulaitteistot. Niiden toivotaan sieppaavan mustien laatikoiden paikannussignaalit.

Etsintöihin on osallistunut kolmisenkymmentä alusta. Koneen etsintöjä on haitannut sitkeästi huonona pysyvä sää ja kovat virtaukset merivedessä. Ne ovat estäneet sukellukset kaikuluotaimella paikannettujen esineiden luo.

Turman jäljiltä on nyt löydetty 40 ruumista. Indonesiasta Singaporeen matkalla ollut kone syöksyi mereen 28. joulukuuta. Koneessa oli 162 ihmistä.

AirAsian toimitusjohtaja Tony Fernandes twiittasi löydöstä seuraavasti.

I am led to believe the tail section has been found. If right part of tail section then the black box should be there.— Tony Fernandes (@tonyfernandes) 7. tammikuuta 2015

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?