7-vuotias tyttö selvisi ainoana lentoturmasta Yhdysvalloissa - etsi apua avojaloin pari kilometriä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

7-vuotias tyttö selvisi ainoana lentoturmasta Yhdysvalloissa - etsi apua avojaloin pari kilometriä

Seitsemänvuotias tyttö patikoi toista kilometriä pimeässä hakemaan apua sen jälkeen, kun hänen koko perheensä oli kuollut lentoturmassa.

5.1.2015 8:26 | Päivitetty 5.1.2015 9:29

Gutzlerien perhe - 46-vuotias äiti Kimberly, 48-vuotias isä Marty, 9-vuotias tytär Piper ja 14-vuotias serkku Sierra Wilder - kohtasi onnettoman loppunsa perjantai-iltana, kun pienkone Piper PA-34 syöksyi maahan Yhdysvalloissa Kentuckyn osavaltiossa.

Turmasta selvisi hengissä vain perheen nuorin, seitsemänvuotias tytär Sailor Gutzler. Sen jälkeen kun kone oli rysähtänyt maahan ja päätynyt ylösalaisin, tyttö kömpi ulos koneesta ja lähti tarpomaan pimeässä kohti näkemiään katuvaloja.

Hän patikoi toista kilometriä, ennen kuin pääsi Larry Wilkinsin ovelle.

Wilkins kertoo CNN:lle havahtuneensa mäyräkoiriensa haukuntaan ja menneensä ovelle katsomaan, kuka oikein on tulossa. Oven takana seisoi pieni tyttö, nenä veressä ja kädet ja jalat naarmuilla.

Tyttö oli paitahihasillaan eikä hänellä ollut edes kenkiä jaloissaan, ainoastaan yksi sukka oli tallella.

– Hän minulle kertoi olleensa lentoturmassa ja vanhempiensa kuolleen.

”Jos hän olisi lähtenyt mihin tahansa muuhun suuntaan...”

Wilkins otti tytön kotiinsa ja soitti hätänumeroon. Kentuckyn osavaltion poliisi saapui kymmenessä minuutissa ja tyttö vietiin Wilkinsin luota sairaalaan saamaan vammoihinsa hoitoa.

Ylikonstaapeli Dean Pattersonin mukaan tytön vammat eivät olleet hengenvaarallasia, mutta on suoranainen ihme, että tyttö selviytyi kammottavasta lento-onnettomuudesta.

– Hän on hirvittävän rohkea tyttö, en ymmärrä kuinka seitsemänvuotias kykeni moiseen.

Komisario Brent White kommentoi, että tytöllä oli onni matkassaan. Alue, jolle kone syöksyi, on vaikeaa maastoa ja harvaan asuttua. Talviaikaan vain yksi kolmesta talosta on asuttu ja Sailor Gutzler sattui juuri oikealle ovelle.

– Jos hän olisi lähtenyt patikoimaan mihin muuhun tahansa suuntaan, loppu olisi ollut surullinen, sanoo White.

Syöksyn syy epäselvä

Yhdysvaltain ilmailuhallinto selvittää parhaillaan, miksi Gutzlerien perheen kone syöksyi maahan. Gutzlerit olivat lähteneet aiemmin samana päivänä huomattavasti lämpimämmästä Key Westistä, Floridasta, mikä osaltaan selittää tytön niukkaa pukeutumista.

Heidän määränpäänsä oli Mount Vernon Illinoisissa, mutta Kentuckyn yllä lentäjä ilmoitti kärsivänsä moottoriongelmista ja tekevänsä hätälaskun paikalliselle lentokentälle.

Sen jälkeen yhteys katkesi ja kone putosi maahan vain toistakymmentä kilometriä ennen kenttää. Seitsemänvuotiaan Piper Gutzlerin avuksi on tällä välin perustettu jo rahasto ja hän on päässyt jo pois sairaalasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?