Obama Pohjois-Korea pakotteista: "Jatkuva uhka kansalliselle turvallisuudelle"

Valkoinen talo ilmoitti perjantaina, että Yhdysvallat on määrännyt Pohjois-Korealle uusia pakotteita.

3.1.2015 1:57

Presidentti Barack Obaman allekirjoituksella siunatut uudet talouspakotteet ovat Yhdysvaltojen vastaveto "Pohjois-Korean provokatiivisille toimille", joista viimeisimpänä esimerkkinä toimii hiljattainen kyberhyökkäys Sony Pictures Entertainmentia vastaan.

Vaikka Pohjois-Korea on johdonmukaisesti kiistänyt osallisuutensa kyberhyökkäykseen, FBI on pitänyt tiukasti kiinni teoriasta, että hyökkäys oli nimenomaan Pohjois-Korean käsialaa.

Uudet talouspakotteet kohdistuvat kymmeneen Pohjois-Korean viranomaiseen sekä muun muassa maan puolustus- ja asevientiin sekä turvallisuuspalveluun.

Presidentti Obaman mukaan sanktioiden tarkoituksena ei ole rankaista tavallisia pohjoiskorealaisia, vaan maan hallintoa.

- Maa edustaa jatkuvaa uhkaa Yhdysvaltojen kansalliselle turvallisuudelle, ulkopolitiikalle ja taloudelle, Obama tiedotti sanktiomääräyksen jälkeen.

Valkoisen talon lehdistösihteeri Josh Earnest kertoi perjantaina, että talouspakotteet ovat ensimmäinen keino, jota Yhdysvallat käyttää saadakseen Pohjois-Korean takaisin ruotuun.

CNN:n mukaan Earnestin lausunto kielii siitä, etteivät viime viikolla Pohjois-Koreassa koetut internet-palvelukatkokset ole olleet Yhdysvaltojen aiheuttamia.

- Niille on monia mahdollisia selityksiä, kuten esimerkiksi se, että he ovat ampuneet itseään omaan jalkaansa, eräs amerikkalaisvirkamies luonnehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?