AirAsian koneen etsintäaluetta pienennetään - löytyvätkö mustat laatikot uusien välineiden avulla? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

AirAsian koneen etsintäaluetta pienennetään - löytyvätkö mustat laatikot uusien välineiden avulla?

Kadonneen AirAsia-yhtiön koneen hylyn paikantaminen jatkuu uuden etsintäryhmän voimin.

2.1.2015 8:58

Ranskalaisilla ja singaporelaisilla tutkijoilla on käytössään välineitä, joiden toivotaan tuovan apua koneen mustien laatikoiden löytymiseen.

Kaksi vedenalaisilla mikrofoneilla varustettua laivaa lähti kohti etsintäaluetta perjantaina Pangkalanin satamasta Borneolta, Indonesian viranomaiset kertoivat ABC:n mukaan.

Toisessa laivassa on asiantuntijoita ranskalaisesta onnettomuustutkintayrityksestä BEA:sta. Yritys osallistuu Airbus-koneiden onnettomuuksien tutkintaan.

– Laiva kuljettaa tutkijat etsintäalueelle. Mukana on paikannuslaitteita kuten hydrofoneja (vedenalainen mikrofoni), BEA kertoi tiedotteessa.

Viranomaiset eivät olleet vielä varmoja, salliiko sää käyttää herkkiä vedenalaisia mikrofoneja.

Indonesian ilmavoimien miehet etsivät AirAsian konetta Super Puma -helikopterilla perjantaina.

Indonesian etsintä- ja pelastusviraston johtajan mukaan tämänpäiväisten tutkimusten alue on huomattavasti pienempi kuin aiemmin. Mukana on kolmisenkymmentä laivaa ja parikymmentä lentokonetta.

Indonesian ilmavoimien miehet kantoivat paareja perjantaina Borneolla.

Koneen arvellaan olevan melko matalassa vedessä Jaavanmeressä, mutta huono sää on vaikeuttanut etsintöjä. Esimerkiksi sukeltajat eivät ole päässeet merenpohjaan tutkimaan tummaa kohdetta, jonka epäillään olevan koneen hylyn.

Tähän mennessä merestä on löydetty ainakin kymmenen vainajaa. Tiedot löytyneiden määrästä vaihtelevat.

Indonesialainen alus etsi AirAsian konetta perjantaina.

Indonesian Surabayasta Singaporeen matkalla ollut kone katosi tutkasta sunnuntaina vajaan tunnin lennon jälkeen. Koneessa oli 162 ihmistä. Heistä valtaosa oli indonesialaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?