Maailman suurin lajissaan? 5 000 vuotta vanha maanalainen kaupunki löytyi Turkista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Maailman suurin lajissaan? 5 000 vuotta vanha maanalainen kaupunki löytyi Turkista

Brittiläisen The Independent –lehden mukaan Turkista on löytynyt peräti 5 000 vuotta vanha maanalainen kaupunki. Sen uskotaan olevan maailman suurin lajissaan.

1.1.2015 23:26

Löydetty kaupunki sijaitsee historiallisella Kappadokian alueella, Nevşehirin maakunnassa. Kappadokia on tunnettu alue arkeologisissa piireissä, koska siellä on lukuisia maanalaisia asuinalueita. Tämä uusin löydös on kuitenkin vertaansa vailla, Independent-lehti kirjoittaa.

Turkin asuntorakentamisviraston johtaja Mehmet Ergün Turan kertoo, että maanalainen kaupunki löydettiin, kun alueelle oltiin tekemässä uuden asuntoalueen perustuksia.

Independent-lehden mukaan kaupungin ylimmät osat havaittiin ensimmäisen kerran jo vuoden 2013 aikana, mutta kaupungin todellinen laajuus valkeni vasta nyt. Mehmet Ergün Turan mainitsee esimerkiksi seitsemän kilometrin pituisen kulkuväylän. Alueelta on otettu esiin ja suojeluun 44 historiallista kohdetta.

Mehmet Ergün Turanin mukaan rakentaminen alueella lopetettiin, kun löydökset tehtiin. Rakentamishankkeeseen on ehditty käyttää lähes 32 miljoonaa euroa. Rakennushankkeiden vetäjät eivät ole kuitenkaan surkutelleet käytettyjä rahoja, sillä historiallinen löytö on jo itsessään mittaamattoman merkittävä asia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?