Lähde: Kreikkalaiset tarkastivat maahanpyrkijöiden laivan pintapuolisesti - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lähde: Kreikkalaiset tarkastivat maahanpyrkijöiden laivan pintapuolisesti

Kreikan rannikkovartiosto tarkasti laittomia maahanpyrkijöitä kuljettaneen rahtilaivan vain pintapuolisesti. Kukaan ei esimerkiksi noussut laivan kannelle, kertoi lähde rannikkovartiostosta uutistoimisto AFP:lle.

31.12.2014 20:03

Kapteeni oli kertonut, ettei Blue Sky M -aluksella ole ongelmia. Kreikan merivoimien fregatti saattoi laivaa Kreikan aluevesillä, kunnes se saapui kansainvälisille vesille. Tämän jälkeen laiva suunnisti kohti Italiaa, lähde sanoi.

Kreikan rannikkovartiosto kertoi Korfun edustalla merihätään joutuneesta aluksesta eilen. Laivalla epäiltiin olleen myös aseistettuja henkilöitä, mutta epäilyt osoittautuivat perättömiksi, ja Kreikan viranomaiset antoivat aluksen jatkaa matkaa.

Italian rannikkovartioston mukaan miehistön hylkäämä alus oli ajamassa viime yönä täyttä vauhtia kohti rantaa Puglian alueella Italian kaakkoisosassa. Laivalle lasketut rannikkovartijat onnistuivat viime hetkessä pysäyttämään aluksen.

– Se oli todella taistelua kelloa vastaan, rannikkovartioston tiedottaja kuvasi.

Alukselta paenneen miehistön epäillään olleen ihmissalakuljettajia. Alukselta maihin tuotuja pyritään tunnistamaan Gallipolin pienessä satamakaupungissa. Samalla viranomaiset aloittivat tutkimukset, miten tällainen vaaratilanne syntyi.

Rannikkovartioston mukaan rahtilaivalla oli noin 770 maahanpyrkijää. Luku on pienempi kuin aiemmin annettu arvio, jonka mukaan laivalla olisi ollut yli 900 ihmistä.

Valtaosa maahanpyrkijöistä on lähtöisin Syyriasta. Vielä ei tiedetä, mistä he ovat laivaan nousseet.

Blue Sky M -alus purjehtii Moldovan lipun alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?