Ostoskärryissä istunut 2-vuotias ampui ydintutkijaäitinsä Idahossa - ”Hänet vietiin aivan liian aikaisin”

Julkaistu:

Yhdysvalloissa sattui eilen surullinen, mutta erikoinen ampumatapaus. Kaksivuotias lapsi ampui Walmart-kaupassa äitinsä.
Taapero istui ostoskärryissä. Hän nappasi elektroniikkaosastolla käsiaseen, joka pilkisti äidin käsilaukusta. Äidillä oli aseenkantolupa.

Poika ampui äitinsä ilmeisesti vahingossa. Äiti menehtyi saamiinsa vammoihin.

Uhrin isäpuoli kommentoi AP:lle, että uhi oli kaunis, nuori ja rakastava äiti.

– Hän ei ollut lainkaan vastuuton. Hänet vietiin aivan liian aikaisin.

29-vuotias ydintutkijaäiti oli Idahon osavaltion Haydenissä ostoksilla käyttämässä lahjakorttejaan neljän lapsensa ja muiden perheenjäsenten kanssa.

Idaho on liittovaltion kärkipäässä, kun katsoo asukaslukua ja aseen omistavien ihmisten määrää. Maassa on sallittua kantaa piilotettuja aseita julkisilla paikoilla vankiloita, oikeustaloja ja nuorten kouluja lukuun ottamatta.

Walmart on ollut uudenvuodenaaton suljettu. Viranomaiset ovat lähettäneet työntekijöille psykologiapua.

Aseista vastustavan ryhmän The Brady Campaign to Prevent Gun Violencen mukaan Yhdysvalloissa on noin 300 miljoonaa asetta, melkein yksi asukasta kohti.

Marraskuussa 3-vuotias poika ampui äitinsä Oklahomassa. Äiti oli vaihtamassa vaippoja vuoden ikäiselle tyttärelleen, kun poika ampui äitiä päähän.

Naapuriosavaltio Washingtonissa kolmevuotias poika loukkaantui marraskuussa ammuttuaan itseään päähän. Huhtikuussa kaksivuotias poika tappoi 11-vuotiaan siskonsa, kun sisarukset leikkivät aseilla. Viranomaiset uskovat, että ase kuului äidin poikaystävälle.

Elokuussa eräs lapsi ampui vahingossa kouluttajansa. Yhdeksänvuotias tyttö opetteli ampumaan uzi-konepistoolilla.

Tyttö ei pystynyt pitämään asetta hallinnassaan sarjatulen rekyylin vuoksi ja yksi harhaluodeista osui kouluttajaa päähän.

Lähteet: AFP, AP, FOX News