Media: Ilmavoimien viranomainen havaitsi mahdollisen ruumiin vedessä turmakoneen etsintäalueella - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Media: Ilmavoimien viranomainen havaitsi mahdollisen ruumiin vedessä turmakoneen etsintäalueella

Indonesialainen media raportoi, että ilmavoimien viranomainen on havainnut luultavasti ruumiin, pelastusliivin, matkatavaroita ja koneen osia Kalimantan rannikon lähistöltä.

30.12.2014 9:12

Havainnosta kertoi Kompas.com -sivusto, joka siteerasi etsintäoperaatiossa mukana ollutta henkilöä. Ruumishavaintoa ei ole vielä kuitenkaan varmistettu.

Etsintäalueelta havaittiin jo aiemmin jäänteitä, jotka olivat punavalkoisia. AirAsian lentokoneet on maalattu samoilla väreillä, joten jäänteiden epäillään olevan peräisin kadonneesta koneesta.

Indonesialainen viranomainen kertoi uutistoimisto AFP:lle, että merellä havaitut jäänteet ovat mitä luultavimmin peräisin kadonneesta AirAsian lentokoneesta.

- Tällä hetkellä voidaan vahvistaa, että se on AirAsian lentokone ja että liikenneministeri lähtee Pangkalan Buniin pian, Djoko Murjatmodjo sanoi.

Tiistain aikana kadonneen Airbus 320-200 -koneen etsinnöissä on ollut mukana 30 laivaa ja 21 lentokonetta Indonesiasta, Australiasta, Malesiasta, Singaporesta ja Etelä-Koreasta.

Yhdysvallat ilmoitti myös, että se lähettää apua etsintöihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?