Mirror: Britannia pelkää jihadistien iskua Lontoossa - varotoimiin ryhdyttiin jo

Julkaistu:

Kuningattaren kaartin sotilaita on terrori-iskun pelossa siirretty turvallisempiin vartiointipisteisiin tai vartijat ovat saaneet omat vartijat
Punanuttuisilla ja suurihattuisilla sotilailla on brittimedia Mirrorin mukaan vaara tulla islamistivaltion jihadistien kidnappaamiksi tai suorastaan tappamiksi.

Viranomaiset pelkäävät, että jihadistiterroristit juonivat ”Lee Rigby-tyylistä” murhasuunnitelmaa. Lee Rigby oli kuninkaallisen fusilieerirykmentin toisen pataljoonan rumpali, joka tapettiin Woolwichissä kirkkaassa päivän valossa 22.5.2013. Ensin kaksi ääri-islamiin sekaantunutta nuorta törmäsivät häneen autolla ja puukottivat hänet sen jälkeen.

Vartijakopit St James Palacelta ja Clarence Houselta on siirretty aitojen sisäpuolelle asemiesten, itsemurhapommittajien ja puukottajien pelossa.

Lontoon ydinkeskustassa Horse Guards Paraden aukiolla sotilaat pysyvät paikoillaan, sillä kuningatar haluaa säilyttää perinteen. Sen sijaan Horse Guards Paraden symboliseen univormuun sonnustautuneille vartijoille on asetettu omat aseistetut vartijansa, joilla on viimeisen päälle moderni aseistus ja varustus.

Mirrorin tietolähde on kertonut lehdelle, että ”tiedustelu on siepannut internetkeskustelun, joka on otettu vakavasti. Isis tietää, että olisi hyvin vaikeaa hyökätä kuninkaallisen perheen jäsenen kimppuun, mutta yksi kuningattaren vartijoista olisi heille merkittävä kohde.”

Lee Rigbyn murha ja lokakuinen terrori-isku Kanadan Ottawassa ovat lisänneet huolta siitä, että kuningattaren henkivartiosto voisi olla iskun kohde.

Kanadassa äärimuslimiksi kääntynyt mies tappoi sotamuistomerkkiä vartioineen sotilaan ja ryntäsi parlamenttirakennukseen. Hänet ammuttiin kuoliaaksi.

Britannian turvatoimet ovat kireimmillään sitten New Yorkin World Trade Centeriin kohdistuneiden terrori-iskujen vuonna 2001.