Ulkomaat

Laivapalon sammuttajilla aivan kamalat olosuhteet

Julkaistu:

Laivaonnettomuus
Välimerellä tulessa oleva italialaisalus on ajelehtimassa kohti Albanian rannikkoa. Aluksen kapteeni on kertonut asiasta rannikkovartiostolle.
Aluksesta on pelastettu kreikkalaiselle tankkerille yli 30 ihmistä ja lisäksi yli sata odottaa evakuointia pelastusveneissä. Runsaat 300 on kuitenkin edelleen laivalla.

Pelastustöitä vaikeuttaa kova merenkäynti. Tuulenpuuskat voivat voimistua 27 metriin sekunnissa. Aluksen lähistöllä on useita kauppalaivoja, joilla on kuitenkin vaikeuksia päästä sen luo. Kreikasta ja Italiasta paikalle on lähetetty tulipaloihin erikoistuneita aluksia. Myös helikoptereita on ollut mukana pelastustöissä.

Vielä ei tiedetä, onko turma aiheuttanut kuolonuhreja tai loukkaantumisia. Ainakin yhden pelastuneen kerrotaan kärsineen hypotermian oireista.

Kylmyys ja savu piinaavat

Tulessa olevan aluksen kannelle on kerääntynyt kylmästä täriseviä matkustajia.

– Olemme ylimmällä kannella. Me olemme märissämme ja kylmissämme ja yskimme savun takia. Täällä on naisia, lapsia ja vanhoja ihmisiä, kertoi matkustaja Giorgos Styliaras kreikkalaiselle Mega TV:lle.

Italialainen Norman Atlantic -alus oli matkalla Patrasista Länsi-Kreikasta italialaiseen Anconan satamakaupunkiin, kun sen autokannella syttyi aamulla tulipalo. Aluksella oli tulipalon syttyessä noin 500 ihmistä sekä yli 200 autoa. Autokannella on myös oliiviöljyrekkoja.

Kreikan merenkulkuministeriön mukaan matkustajista yli 260 on kreikkalaisia. Miehistön jäsenistä 22 on italialaisia ja 34 kreikkalaisia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt