AirAsian Singaporen-lento katosi – koneessa 162 ihmistä kyydissä

rac

Julkaistu:

Halpalentoyhtiö AirAsian lento QZ8501 Indonesian Surabayasta Singaporeen on kadonnut. Koneessa on 155 matkustajaa ja miehistö.
Kone on Airbus 320-200, ja sen kyydissä on 155 matkustajaa sekä miehistö. Koneen rekisterinumero on PK-AKC.

Tapauksesta kertovan liikenneministeriön edustajan Hadi Mustofan mukaan lento QZ8501 kadotti yhteyden Jakartan lennonjohtotorniin kello 6.17 paikallista aikaa.

Mustofan mukaan koneen miehistö oli pyytänyt ”epätavallista” reittiä ennen yhteyden katoamista.

AirAsia tiedotti Facebook-sivuillaan, että koneen kyydissä on 155 matkustajaa, sekä miehistö. Yhteensä koneen mukana katosi 162 ihmistä. Koneessa olevista henkilöistä 156 on kansalaisuudeltaan indonesialaisia, 3 eteläkorealaisia, yksi heistä on Singaporesta, yksi Malesiasta ja yksi Ranskasta.

Kyydissä ei ollut suomalaisia.

16 matkustajista oli lapsia ja kyydissä oli myös yksi vauva.

Yhtiön Facebook-tiedotteen mukaan koneen miehistö oli pyytänyt lennonjohdolta vaihtoehtoista reittiä kiertääkseen huonon sään.

Lento lähti Surabayasta kello 5.20 paikallista aikaa, ja sen oli määrä olla Singaporessa puoli yhdeksältä aamulla Singaporen aikaa (puoli kolmelta yöllä Suomen aikaa).

Singaporen lentokentän verkkosivuille lennon kohdalle on tullut merkintä, että kone on myöhässä.

Etsintäoperaatio käynnissä

AirAsia vahvistaa koneen katoamisen ja kertoo käynnistäneensä etsintä- ja pelastusoperaation.

– AirAsia Indonesia vahvistaa pahoitellen, että QZ8501 Surabayasta Singaporeen on kadottanut yhteyden kello 07.24 tänä aamuna, yhtiö twiittasi.

AirAsia sanoo, ettei sillä ole tällä hetkellä matkustajien ja miehistön tilanteesta lisätietoa. Yhtiö kertoo julkaisevansa lisätietoja verkkosivuillaan, kun sellaisia tulee.

Yhtiö on julkistanut hätänumeron, johon koneessa mahdollisesti olevien omaiset voivat soittaa.

Myös Singaporen siviili-ilmailuviranomainen on kertonut olevansa valmiina auttamaan etsinnöissä.

Kone saattoi joutua huonoon säähän

Liikenneministeriön Hadi Mustofa kertoo Metro TV:lle, että kone kadotti yhteyden lennonjohtoon Belitungin saaren ja Borneoon kuuluvan Kalimantanin välillä.

Hänen mukaansa arvioidulla katoamispaikalla vallitsi kehno sää.

Myös Indonesian etsintä- ja pelastustoimesta kerrotaan Metro TV:lle, että kone on saattanut lentää äärimmäisissä sääolosuhteissa. Kommenteista kertoo singaporelainen The Straits Times.

Malesialaisilla lentoyhtiöillä on ollut musta vuosi. Aiemmin tänä vuonna Malaysia Airlines menetti kaksi konettaan.

Malaysia Airlinesin lento MH370 Kuala Lumpurista Pekingiin katosi maaliskuussa, mukanaan 239 matkustajaa ja miehistö. Heinäkuussa yhtiön lento MH17 ammuttiin alas Itä-Ukrainassa. Kaikki 298 koneessa ollutta kuolivat.

Lähteet: Reuters, Jakarta Globe, The Straits Times, STT

Tietoa koneessa olijoiden määrästä on täsmennetty klo 6.18. Uusimpien tietojen mukaan koneessa on 155 matkustajaa sekä miehistö.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt