Expressen: Ruotsissa ei järjestetä ennenaikaisia parlamenttivaaleja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Expressen: Ruotsissa ei järjestetä ennenaikaisia parlamenttivaaleja

Ruotsissa ei järjestetäkään ennenaikaisia vaaleja.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven lehdistötilaisuudessa joulukuun alussa. Löfven yritti saada budjettiesitykselle oikeistopuolueiden tuen.

27.12.2014 10:16

Ruotsissa ei järjestetä ennenaikaisia parlamenttivaaleja, kertoo iltapäivälehti Expressen. Pääministeri Stefan Löfven sanoi tiedotustilaisuudessa lauantaina puoliltapäivin, että opposition kanssa on päästy sopuun. Hän vahvisti myös uutisen, että ennenaikaisia vaaleja ei järjestetä.

Punavihreän hallituksen ja porvariallianssin neuvotteluista on kerrottu jo aikaisemmin. Ruotsi ajautui hallituskriisiin, kun vähemmistöhallitus ei saanut budjettiaan hyväksytyksi.

Esitys kaatui, kun ruotsidemokraatit asettui tukemaan viimeisessä äänestyksessä porvariopposition vaihtoehtobudjettia.

Ruotsidemokraatit saivat syyskuun vaaleissa niin paljon ääniä, etteivät perinteiset puolueet pysty muodostamaan enemmistöhallitusta.

Sosiaalidemokraattien ja ympäristöpuolueen hallituksella sekä niiden tukipuolueena toimivalla vasemmistopuolueella on yhteensä 159 paikkaa valtiopäivillä. Porvariallianssilla on 141 paikkaa ja ruotsidemokraateilla 49 paikkaa.

Ruotsin valtiopäivillä on yhteensä 349 paikkaa.

Ruotsissa on tehty useita mielipidemittauksia, joiden mukaan uusintavaalit eivät toisi selvyyttä maan poliittiseen tilanteeseen, eikä maahan pystyttäisi niiden jälkeenkään muodostamaan enemmistöhallitusta. Uudet vaalit olisi pidetty maaliskuussa.

Lisää aiheesta hetken kuluttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?