Venäjän lapsiasiamieheltä uusi syytös: Venäläislapsia viedään perheiltään ”väestön vähenemisen” vuoksi

Julkaistu:

Venäjän lapsiasiamies väittää, että Skandinavian maiden sosiaaliviranomaiset vievät lapsia venäläisistä maahanmuuttajaperheistä ilman syytä, jotta maat pystyisivät tasapainottamaan väestön vähenemistä.
Asiasta kertoo venäläinen Sputnik News, joka viittaa lapsiasiamies Pavel Astahovin haastatteluun LifeNews-televisiokanavalla.

Lisäksi Astahov sanoi Sputnik Newsin mukaan Instagram-tilillään, että Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa sekä muissa länsimaissa viranomaisilla on maahanmuuttajia kohtaan ”erityinen asenne”.

Tämän vuoksi maahanmuuttajat ovat Astahovin mukaan vaarassa joutua epäilyksien kohteeksi.

Astahovin toimiston mukaan kolmen viime vuoden aikana Suomessa on otettu huostaan 74 ja Norjassa 55 lasta venäläisperheistä.

Astahov kertoi eilen tilanteesta, jossa hänen mukaansa sosiaaliviranomaiset olivat vieneet Tanskassa asuvan venäläisnaisen kaksoset ilman syytä. Asiamies sanoi pyrkivänsä tarjoamaan naiselle oikeusapua.

Astahovin mukaan 14 vuotta Tanskassa asunut nainen on luopunut Venäjän kansalaisuudesta, mikä heikentää hänen mahdollisuuksiaan voittaa oikeusjuttu.

Kremlin politiikan äänitorvi

Aiemmin tänä vuonna Astahov on syyttänyt Suomen ja Norjan lastensuojeluviranomaisten harjoittavan ”lapsiterroria” Venäjän kansalaisia kohtaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini vastasi viime kuussa Astahovin syytökseen. Hän sanoi, että Suomessa ei oteta lapsia huostaan kansalaisuuden perusteella.

Astahov tunnetaan miehenä, joka astuu julkisuuteen, kun ulkovenäläisten lapsilla tehdään politiikkaa Venäjän hyödyksi. Hän on aiemminkin syyttänyt suomalaisviranomaisia Suomessa asuvien venäläisperheiden huonosta kohtelusta.

Soini sanoi tuolloin, että jää nähtäväksi, alkaako Astahovin viimeisimmästä ulostulosta uusi lapsiasioiden propaganda-aalto.

Hän pohtii tiedotteessaan, mahtavatko Venäjän valtiollisen tietotoimiston MIA Sputnikin ulkomaille kaavailemat toimitukset nostaa tämäntyyppisiä asioita esiin "suurella ryminällä".

Aiemmin tässä kuussa Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Aleksander Lukashevitsh sanoi, että Venäjä ei hyväksy venäläislasten huostaanottoja perheistään Skandinavian maissa. Lukashevitshin mukaan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on laiminlyönyt lastensuojelun työssään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt