Isis sai vangiksi liittouman hävittäjälentäjän - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Isis sai vangiksi liittouman hävittäjälentäjän

Jordanialainen hävittäjä putosi maahan Koillis-Syyriassa jouluaattona. Jordanian asevoimat vahvistaa, että Isis on ottanut lentäjän vangiksi.

24.12.2014 17:55

Jordanian ilmavoimien hävittäjä oli tehtävällä Raqqan provinssissa, kun se putosi maahan. Toistaiseksi ei ole kerrottu, putosiko kone Isis-järjestön ilmatorjuntatulessa vai tuliko se maahan muusta syystä. Jordania vahvistaa kuitenkin sen, että lentäjä on joutunut vangiksi.

Yhdysvaltojen mukaan sen koneita ei ollut mukana tilanteessa. Isiksen asemia Syyriassa on pommittanut liittouma, johon kuuluu Yhdysvaltojen lisäksi useita arabimaita. Pommitukset alkoivat syyskuussa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Isis on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvia vangitusta lentäjästä. Kuvat on vahvistettu aidoiksi. Vanki on 27-vuotias vänrikki Muath al-Kasaesbeh. Jordanian armeija on vahvistanut vangin henkilöllisyyden. Kuvissa lentäjä on ollut asemiesten ympäröimä.

Raqqan alue on Isis-järjestön vahvin keskus. Isis on saanut sotasaaliina Syyriasta ja Irakista erilaista raskasta kalustoa. Kuvissa on näkynyt esimerkiksi ilmatorjuntatykkejä. Toistaiseksi ei ole vahvistettu, onko terroristijärjestöllä myös raskasta ilmatorjuntaohjuskalustoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?