Spekulaatio kiihtyy Venäjällä: Miten käy Medvedevin?

Julkaistu:

Arvailu pääministeri Dmitri Medvedevin kohtalosta kiihtyi tiistaina, kun Venäjän keskuspankin toimet osoittautuivat voimattomiksi.
Tiistaina huhuttiin, että pääministeri vaihtuisi. Uudeksi pääministeriksi veikattiin entistä valtiovarainministeri Aleksei Kudrinia.

Kudrin kiirehti kiistämään väitteet. Kudrinia on pitkään pidetty vaihtoehtona Medvedeville, joka on joutunut kuluneen vuoden kuluessa usein kertomaan kansalle huonot uutiset. Entisen pitkäaikaisen valtiovarainministerin uskotaan myös olevan halukas virkaan.

Venäjän talouteen perehtyneen professori Pekka Sutelan mukaan Kudrin voi myös olla ainoa henkilö, jonka nimeäminen voisi rauhoittaa markkinat.

Kritiikki kohdistui myös Venäjän keskuspankin pääjohtaja Elvira Nabiullinaan, joka kuuluu presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin. Muun muassa LDPR-puolueen johtajan Vladimir Zhirinovskin mukaan Nabiullinan kuuluisi erota.

–Meillä on ollut mustia tiistaita vuosina 1994, 1998 ja niin edelleen. Kun rysähdys tapahtui, keskuspankin johtaja tai valtiovarainministeri erosi välittömästi, Zhirinovski sanoi Govorit Moskva -radiokanavan haastattelussa.