Ulkomaat

Tällainen oli Sydneyn hyökkääjä: Taustalla mustaa magiaa ja vihakirjeitä

Julkaistu: , Päivitetty:

AUSTRALIA
Sydneyssä kahvilassa useita panttivankeja ottanut mies oli itsejulistautunut uskonoppinut, 50-vuotias Man Haron Monisiksi.
Hän oli poliisille entuudestaan tuttu lähetettyään vihakirjeitä taisteluissa kaatuneiden australialaissotilaiden perheille 2007 ja 2009. Viime vuonna häntä syytettiin avunannosta ex-vaimonsa murhaan, kertoo Sydney Morning Herald -lehti.

Edellisen kerran hän joutui tekemisiin poliisin kanssa, kun hänen väitettiin syyllistyneen yli 50 seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Tapaukset liittyvät Monisin toimiin ”henkiparantajana”, joissa käytettiin myös mustaa magiaa. Hyväksikäyttösyytökset koskevat yli 10 vuoden takaisia tapahtumia Sydneyn lähistöllä.


Sheikki Haron sekä Mohammad Hassan Manteghi -nimiä käyttänyt Monis oli syntyjään Iranista ja tuli Australiaan turvapaikanhakijana 1996. Hän asui viime ajat Bexley Northissa Sydneyn eteläpuolella.

Hiljattain hän rinnasti itsensä Facebookissa Wikileaks-perustaja Julian Assangeen, väittäen suurimman osan viime aikaisista syytteistä olevan ”poliittisia”.

Aiemmin tässä kuussa hän oli laittanut nettisivuilleen sitaatin:

- Olin aiemmin Rafidi, mutta en enää. Nyt olen muslimi, Alhamdu Lillah.

Oikeus hylkäsi valituksen perjantaina

Monis oli käynyt oikeustaistelua vihakirjetapauksista. Hyökkäystä kahvilaan edelsi korkeimman oikeuden perjantaina tekemä päätös olla muuttamatta tuomioita.

Monis oli tuomittu 300 tunnin yhdyskuntapalveluun sekä kahden vuoden ehdolliseen tarkkailuun kirjeiden lähettämisestä.

Monis oli nyt takuita vastaan vapaalla jalalla epäiltynä vakavammista rikoksista.

Häntä syytettiin avunannosta ex-vaimonsa, kahden lapsensa äidin Noleen Hayson Palin murhaan marraskuussa 2013. Pal puukotettiin kuoliaaksi asunnossa. Naisen surmasta epäillään Monis naisystävää Amirah Droudisia, joka avusti miestä myös kirjetapauksissa.

”Noitajahtia”

Tämän vuoden huhtikuussa Monisia vastaan esitettiin väite seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka tapahtui uhrin mukaan 2002. Monisin pidätyksen jälkeen tuli lokakuuhun mennessä 40 vastaavaa syytöstä lisää.

Monis oli paikallisessa sanomalehdessä tarjonnut mainoksessa ”henkistä konsultaatiota”. Hän väitti myös olevansa ekspertti astrologiassa, numerologiassa, meditaatiossa ja mustassa magiikassa.

Monis kirjoitti nettisivuillaan, että poliisi oli käynnistänyt ”noitajahdin” häntä kohtaan:

– Koska Australian hallitus ei suvaitse sheikki Haronin aktiivisuutta, se yrittää vahingoittaa hänen imagoaan valheellisilla syytöksillä ja yrittään painostaa häntä lopettamaan aktiviteettinsa ja pysymään vaiti. Mutta jumalan tahdosta Man Haron Monis ei lopeta poliitista toimintaa sortoa vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat