Australian media: Kaksi kuoli rynnäkössä panttivankikahvilaan Sydneyssa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Australian media: Kaksi kuoli rynnäkössä panttivankikahvilaan Sydneyssa

Panttivankidraama Sydneyssa on päättynyt asemiehen surmaan. Myös toinen henkilö on kuollut.

15.12.2014 17:26 | Päivitetty 15.12.2014 19:39

Australian median mukaan kaksi ihmistä on kuollut ja ainakin kolme haavoittunut vakavasti poliisirynnäkössä. Median mukaan toinen kuolleista on epäilty panttivankien ottaja.

CNN:n amerikkalaisista turvallissuuslähteistä saaman tiedon mukaan Australian armeijan erikoisjoukot sekä poliisi rynnäköivät kahvilaan kahdesta eri suunnasta.

Rakennuksessa oli silloin ainakin yhdeksän ihmistä. Panttivangit ottanut asemies oli pukeutunut paksuun mustaan liiviin, jonka poliisit pelkäsivät sisältävän räjähteitä.

Rynnäkköjoukot surmasivat asemiehen. Sen jälkeen pommiryhmä tarkisti tämän ruumiin sekä rakennuksen mahdollisten pommien varalta. Ei ole tiedossaa, löytyikö paikalta räjähteitä.

Asemies oli ottanut noin 15 henkilöä panttivangeiksi kahvilassa Sydneyssa. Panttivankikriisi kesti 16 tuntia ennen poliisirynnäkköä.

AFP:n valokuvaajan mukaan hän näki kahvilasta tuotavan ulos ruumiin, joka oli peitetty verentahrimaan liinaan.

Australian tv-kanava Channel 7 raportoi ainakin kahden ihmisen kuolleen ja neljän haavoittuuneen, joista kolme vakavasti. Vielä ei ole tietoa, kuka toinen kuolleista on.

Poliisi rynnäköi Lindt-kahvilan tiloihin Australian Sydneyssä maanantaina illalla Suomen aikaa. ABC:n mukaan ainakin seitsemän ihmistä on tuotu kahvilasta paareilla.

Sydney Morning Heraldin mukaan alueella ammuttiin laukauksia ja poliisi käytti sokaisukranaatteja.

SMH:n toimittaja James Robertsonin mukaan laukaustenvaihto alkoi kolmella yksittäisellä laukauksella, jonka jälkeen rakennuksesta tuli ulos noin viisi panttivankia kädet ylhäällä. Kaikkiaan on ammuttu kymmeniä laukauksia.

Lue tästä, millainen on kahvilaan hyökännyt Man Haron Monis.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?