Fergusonin ampujapoliisi katosi julkisuudesta ja meni naimisiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Fergusonin ampujapoliisi katosi julkisuudesta ja meni naimisiin

Michael Brownin ampujasta, konstaapeli Darren Wilsonin tiedetään varsin vähän.

Michael Brownin ampuja, konstaapeli Darren Wilson kuvattiin pian ampumisen jälkeen sairaalassa, jossa hän kävi tarkastuksessa.

25.11.2014 10:15

Amerikkalaisviranomaiset ovat tehneet kaikkensa suojellakseen Yhdysvaltain mellakoiden keskipisteessä olevaa nuorta konstaapelia Darren Wilsonia.

Hän ampui aseettoman Michael Brownin kuoliaaksi 9. elokuuta Missourin Fergusonissa epäselvissä olosuhteissa. Kuolema käynnisti ympäri Yhdysvaltoja laajamittaiset mellakat poliisin toimintaa vastaan.

Wilsonia ei ole nähty julkisuudessa ampumisen jälkeen. ABC Newsin mukaan hän on kuitenkin mennyt naimisiin tyttöystävänsä kanssa lokakuussa kesken tutkinnan ja oikeusprosessin.

Maanantain vapauttavan päätöksen jälkeen Wilsonista julkaistiin kuvia, joissa hän oli lääkärintarkastuksessa pian ampumisen jälkeen. Kuvat kuuluivat suuren valamiehistön käyttämään materiaaliin.

Wilsonista on kerrottu julkisuuteen erittäin vähän tilanteen tulenarkuuden takia.

Hänen tiedetään olleen ampumisen aikaan 28-vuotias. Hänen sanotaan toimineen poliisina kuusi vuotta, joista neljä vuotta Fergusonissa. Hän ei ole joutunut kurinpitotoimien kohteeksi tuona aikana.

- Hän oli herrasmies. Hiljainen konstaapeli, kuvaili Fergusonin poliisipäällikkö Tom Jackson Wilsonia elokuussa viikko ampumisen jälkeen.

Jackson kertoi tuolloin myös, että Wilson oli syvästi järkyttynyt tapahtuneesta.

Kuvat konstaapeli Darren Wilsonin kasvoista pian ampumistapauksen jälkeen julkistettiin eilen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?