Gorbatshov: "Putin sairastunut samaan vaivaan kuin minä" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Gorbatshov: "Putin sairastunut samaan vaivaan kuin minä"

Neuvostoliiton viimeinen johtaja kommentoi Venäjän nykyjohtoa uudessa kirjassaan.

Neuvostoliiton viimeinen johtaja Mihail Gorbatshov esiintyi torstaina uuden kirjansa julkistustilaisuudessa Moskovassa.­

21.11.2014 14:05

Mihail Gorbatshov esiintyi torstaina uuden kirjansa julkistustilaisuudessa Moskovassa. Tosin tarkalleen ottaen Neuvostoliiton viimeisen johtajan teos Posle Kremlja (Kremlin jälkeen) ei ole aivan tuore, sillä se koostuu jo aiemmin julkaistuista artikkeleista, esseistä ja haastatteluista.

Kirjanjulkistustilaisuudesta kertovan Gazeta.ru-verkkolehden mukaan Gorbatshov puhui tilaisuudessa enimmäkseen Neuvostoliiton hajoamisesta, vaikkakin antoikin dramaattisimmat lausuntonsa Venäjän nykyjohdosta.

- Valtio ei voi olla vahva, jos se hajottaa opposition tapaamisia provokaattoreiden avulla, Gorbatshov huomautti.

Nykyiselle presidentille Vladimir Putinille ex-neuvostojohtaja on omistanut kirjastaan kokonaisen luvun. Lehden mukaan Gorbatshov kertoi keskustelleensa aiemmin Putinin kanssa säännöllisesti.

Nyt viimeisestä kohtaamisesta miesten välillä on kulunut puoli vuotta.

Gorbatshov myöntää, että haluaisi tavata Putinin, mutta tämän avustajat ovat hänen mukaansa kategorisesti ilmoittaneet presidentin olevan varattu.

- Hän on alkanut sairastua samaan vaivaan, johon minäkin kerran - itsevarmuuteen. Hän pitää itseään jumalan sijaisena, vaikka totta puhuen en oikein tiedä, missä asioissa, Gorbatshov sanoi tilaisuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?