Kirkas valoilmiö Venäjän taivaalla - asiantuntijat ymmällään syystä

Julkaistu: , Päivitetty:

Venäjän Sverdlovskin alueella tallentui viime perjantaina kameroihin valoilmiö, jolle ei toistaiseksi ole löytynyt järjellistä selitystä.
Venäjällä on jälleen nähty taivaalla kirkas valoilmiö, joka muistuttaa viime vuonna sattunutta meteoriitin räjähdystä Tsheljabinskissa.

Asiantuntijoiden mukaan tällä kertaa ei kuitenkaan välttämättä ole kyseessä avaruudesta lentäneen kappaleen aiheuttama ilmiö.Youtubessa on julkaistu useita ajoneuvo- ja kännykkäkameroihin tallentuneita videoita noin 10 sekuntia kestävästä kirkkaasta ilmiöstä. Jotkut pitivät sitä ensin meteoriittina, mutta astronomi Vadim Krushinski epäili teoriaa RT-kanavalle.

Krushinskin mukaan valo oli liian punertava. Meteoriitin aiheuttama välähdys on kirkkaan valkoinen, hän perusteli. Siksi hän pohti, johtuiko valoilmiö esimerkiksi avaruusraketin laukaisusta.

Muita teorioita ovat kemiantehtaan räjähdys tai armeijan asekoe.

Venäjän avaruusviranomaisen mukaan alueella ei ole laukaistu raketteja. Armeija puolestaan vakuuttaa, että se ei ole suorittanut asetestejä, eikä alueella edes ole tukikohtia.

Pelastuslaitosten mukaan alueella ei myöskään ole raportoitu onnettomuuksista. Ilmiö nähtiin Uralilla lähellä Jekaterinburgin kaupunkia.

Hämmennystä lisää se, että silminnäkijöiden mukaan valoilmiöön ei liittynyt kovaäänistä räjähdystä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt