Luksusristeilijällä puhkesi taas vatsatauti – 172 sairastui Tyynellämerellä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Luksusristeilijällä puhkesi taas vatsatauti – 172 sairastui Tyynellämerellä

172 Tyynenmeren-luksusristeilyllä ollutta ihmistä sairastui viikonloppuna vatsatautiin. Samalla laivalla riehui epidemia myös huhtikuussa.

17.11.2014 0:49

Crown Princess -risteilijä saapui sunnuntaina Los Angelesiin, jossa Yhdysvaltain terveysviranomaiset olivat sitä vastassa. Epidemian syyksi on todettu norovirus. Osa sairastuneista oli laivan työntekijöitä.

Hulppea risteilijä lähti vajaa kuukausi sitten Los Angelesista ja on pysähtynyt Havaijilla ja Tahitilla. Laivalla oli yli 4 100 ihmistä.

Laivalla puhkesi epidemia myös huhtikuussa, jolloin yli sata ihmistä sairastui. Alkuvuodesta saman yhtiön Caribbean Princess –aluksella kärsittiin noroepidemiasta. Ongelma on viime vuosina vaivannut myös muita laivayhtiöitä Yhdysvalloissa.

Norovirus aiheuttaa pahoinvointia, ripulia ja oksentelua. Asiantuntijoiden mukaan epidemiat saavat tyypillisesti alkunsa siitä, että pienessä tilassa on runsaasti ihmisiä, ruokailut ovat buffet-tyyppisiä ja käsien pesuun ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota.

Carnival Corp –yhtiön edustaja kertoi sunnuntaina, että tautitapauksia on esiintynyt Crown Princessillä muutaman päivän ajan. Hänen mukaansa laivalla otettiin käyttöön tiukat desinfiointikäytännöt.

Laiva aiotaan puhdistaa tarkkaan, ennen kuin se lähtee seuraavalle risteilylleen Meksikon Rivieralle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?