"Peterillä ei ole enää mitään sanottavaa" - Isis-järjestön mestausvideon aitoutta tutkitaan

rac

Julkaistu:

Äärijärjestö Isis kertoo internetiin lataamallaan videolla mestanneensa yhdysvaltalaisen Peter Kassigin.
Kassig jäi järjestön vangiksi viime vuonna hänen ollessaan matkalla Syyrian itäosiin avustustyötä tekemään. Hän on entinen Yhdysvaltain armeijan sotilas, joka perusti myöhemmin avustusjärjestön.

Uusimmalla videolla ei näytetä Kassigin väitettyä mestausta. Sen sijaan sillä näkyy naamioitu mies, jonka jalkojen juuressa on vielä tunnistamattoman ihmisen verinen pää.

- Peterillä, joka taisteli Yhdysvaltain armeijan sotilaana Irakissa muslimeja vastaan, ei ole enää sanottavaa, tunnistamaton Isis-taistelija sanoo videolla englanniksi.

Yhdysvaltain hallitus yrittää Reutersin mukaan ottaa selkoa siitä, onko video aito ja mestattu henkilö mahdollisesti Kassig.

Isiksen julkaisemalla 15 minuutin videolla näytetään lisäksi ainakin 14 ihmisen mestaaminen. Isis väittää heidän olleen Syyrian presidentti Bashar al-Assadille uskollisia armeijan upseereja ja lentäjiä.

Kassigin vanhemmat, jotka vetosivat lokakuussa poikansa hengen säästämiseksi omalla videollaan, ovat pyytäneet saavansa olla rauhassa julkisuudelta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt