Ulkomaat

Hurja väite leviää – Ammuttiinko ”Valkoinen leski” Ukrainassa?

Julkaistu: , Päivitetty:

Venäläinen uutistoimisto Regnum on esittänyt erikoisen väitteen, jonka mukaan ”Valkoisena leskenä” tunnettu brittiläinen ääri-islamistiterroristi Samantha Lewthwaite olisi tapettu Ukrainassa. Väite levisi laajasti brittimediassa. 
Regnumin mukaan terroristinaisen olisi ampunut noin kaksi viikkoa sitten vapaaehtoinen venäläistarkka-ampuja, joka taistelee separatistien riveissä.

Uutistoimiston mukaan Lewthwaite olisi taistellut vapaaehtoisena Ukrainan hallituksen joukkojen Aidar-pataljoonassa.

Brittiviranomaisilla ei ole tietoa, että Valkoinen leski olisi Ukrainassa. Regnum ei myöskään esittänyt väitteelleen minkäänlaisia uskottavia lähteitä tai todisteita.

Sen sijaan Regnum väittää, että Ukrainan tiedustelupalvelut olisivat luvanneet venäläisen tarkka-ampujan päästä lähes miljoonan dollarin palkkion.

Samantha Lewthwaite on erään Lontoon pommi-iskun tekijän leski. Hänen tiedetään oleskelleen muun muassa Afrikassa. Naisen epäiltiin myös osallistuneen ostoskeskusiskuun Keniassa viime vuonna.

Brittilehti Daily Star on väittänyt, että hän olisi kouluttanut naisia itsemurhapommittajiksi terroristijärjestö Isisin riveihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt