Nato: Venäläistä sotilaskalustoa virtaa solkenaan rajan yli Ukrainaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nato: Venäläistä sotilaskalustoa virtaa solkenaan rajan yli Ukrainaan

Naton sotilaskomentajan mukaan huolestuttavinta Itä-Ukrainan tilanteessa on se, että Ukrainan ja Venäjän välinen raja vuotaa kuin seula.

Naton sotilaskomentaja Philip Breedloven mukaan venäläistä sotilaskalustoa ja joukkoja on tullut Ukrainaan viime päivinä Ukrainan ja Venäjän välisen rajan yli.­

12.11.2014 14:08

Venäläistä sotilaskalustoa ja joukkoja on tullut viime päivinä rajan yli Ukrainaan, vahvistaa Naton sotilaskomentaja Philip Breedlove. Hänen mukaansa sotilasliitto on havainnut venäläisten panssariajoneuvojen, tykkien ja taistelujoukkojen saapuneen saattueissa Itä-Ukrainan alueelle.

Breedloven mukaan Natolla ei ole tarkkaa käsitystä sotilassaattueiden kokonaismäärästä, mutta joka tapauksessa niitä on useita. Huolestuttavinta amerikkalaiskenraalin mukaan on se, että Ukrainan ja Venäjän välinen raja vuotaa kuin seula.

- Joukkoja, rahaa, tarvikkeita ja aseita kuljetetaan edes takaisin rajan yli mielin määrin, Breedlove sanoi.

Ukrainan puolustusministeri Stepan Poltorek kertoo armeijan joukkojen parhaillaan valmistautuvan kapinallisten mahdolliseen hyökkäykseen Itä-Ukrainassa.

Taistelut Donetskissa ovat jatkuneet myös tänään. Kaupungissa olevan uutistoimisto AFP:n toimittajan mukaan lähellä keskustaa olevat kapinalliset ampuvat tykeillä kohti armeijan asemia raunioituneella lentokentällä.

Toimittajan mukaan tulitus on kiivainta sitten viime viikonlopun.Donetskissa on taisteltu käytännössä koko ajan yli kaksi kuukautta voimassa olleen tulitauon aikana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?