Tässä lentää Venäjän uusi superhävittäjä - tallentui kuvaan Norjan rannikolla

Julkaistu:

Norjalainen VG-lehti julkaisi harvinaisen kuvan Venäjän uudesta Su-34-hävittäjäpommittajasta.
Norjalaiset F-16 hävittäjät tunnistivat ja kuvasivat lokakuun 29. päivä Norjan rannikolla kansainvälisessä ilmatilassa Venäjän ilmavoimien uutuuksiin kuuluvan Suhoi 34 -rynnäkkökoneen.

Norjalaislehti VG julkaisi Norjan puolustusvoimilta saamansa kuvan tiistaina.

Su-34-koneen tiedetään Naton raporttien perusteella lentäneen tänä syksynä myös esimerkiksi Suomenlahdella, mutta konetyypistä ei ole aiemmin julkaistu kuvia toiminnassa.

Norjalaislehti julkaisi myös kuvan, jossa maan F-16-hävittäjä seurasi Su-34-konetta aivan tuntumassa sen takana. Myös Norjan edustalla venäläiskoneiden aktiivisuus on lisääntynyt. Suhoi 34 -konetta norjalaiset eivät olleet aiemmin havainneet.

Su-34 on kaksipaikkainen hävittäjäpommittaja ja rynnäkkökone, joka on kehitetty Su-27-hävittäjän pohjalta. Kummatkin koneet kuuluvat Venäjän armeijan kehittyneimpään kalustoon, ja niitä pidetään suorituskyvyltään erinomaisina koneina.

Su-34 on tarkoitettu täsmäiskuihin sekä maalla että merellä olevia kohteita vastaan. Se kykenee kantamaan myös ydinaseita.

Su-34:ta pidetään uutena koneena, mutta taistelukoneiden kehityksen kohdalla käsite on suhteellinen. Su-34:n kehitystyö alkoi jo 1990-luvun lopulla. ja Venäjän armeija sai ensimmäiset koneet käyttöönsä vuonna 2006.

Aktiiviseen palveluskäyttöön konetyypin kerrotaan kuitenkin tulleen vasta tänä vuonna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt