Tältä näyttää Putinin uusi yli 800 miljoonan euron komentokeskus - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tältä näyttää Putinin uusi yli 800 miljoonan euron komentokeskus

Julkaistu: 10.11.2014 19:34

Uudessa kansallisen puolustuksen johtokeskuksessa on kaksi alustaa helikoptereille ja väitetysti myös nopea ilmatyynyalus, jolla voidaan paeta ydinaseiskua.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ilmoitti tammikuussa uuden kansallisen puolustuksen johtokeskuksen rakentamisesta armeijan esikunnan tiloihin, lähelle Moskovan keskustaa. Keskuksessa on huhtikuusta lähtien tehty testejä ympäri vuorokauden, yhdysvaltalainen Jamestown-säätiö tiedottaa.

Uusi komentokeskus on rakennettu presidentti Vladimir Putinin määräyksestä ja se valmistuu vuoden lopussa. Komentokeskuksesta on tarkoitus reaaliajassa hallita niin Venäjän ydinasejoukkoja kuin myös perinteisiä asevoimia. Sieltä voidaan myös koordinoida useiden sotilaallisten osastojen, ministeriöiden ja siviiliviranomaisten toimintaa.

Halvaksi ei komentokeskuksen rakentaminen tule, sillä säätiön tiedotteen mukaan keskuksen rakentamiseen on varattu yli miljardi dollaria (yli 800 miljoonaa euroa).

Henkilökuntaa keskuksessa on yli tuhat ja he työskentelevät 24 tunnin vuoroissa. Vuoron jälkeen heillä on kaksi vuorokautta vapaata.

Komentokeskuksessa on kaksi alustaa helikoptereille ja väitetysti myös nopea ilmatyynyalus, jolla voidaan paeta ydinaseiskua, valmiina laskettavaksi Moskova-jokeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?