Ulkomaat

Venäjän valtiollinen propagandayhtiö rynnistää länteen - Helsinkiin avataan uusi toimitus

Julkaistu:

Kremlin hallitsema mediayhtiö Rossija Segodnja eli Venäjä tänään rynnii nyt länsimaihin haastaakseen läntisen uutisvälityksen Venäjästä.
Venäjä tänään avaa multimediakeskuksia kymmenissä maissa, muun muassa Helsingissä, kertoi yhtiön johtaja Dmitri Kiseljov maanantaina.

Venäjä tänään lanseeraa uuden kansainvälisen uutiskanavan nimeltään Sputnik. Se avasi maanantaina englanninkielisen nettiuutissivuston, jonka osoite on www.sputniknews.com.

Sputnik suuntaa tiedonvälityksensä paikallisille yleisöille ja paikallisella kielellä. Hanke on suurisuuntainen, ja ilmeisesti isolla rahalla toteutettava.

Vuonna 2015 Sputnik nimittäin laajentaa toimintaansa huomattavasti, Kiseljov kertoi. Se aikoo tuottaa aineistoa 30 eri kielellä 34 maassa. Radio-ohjelmaa on tarkoitus tuottaa peräti 800 tuntia päivittäin. Toimituksia perustetaan kaikkiaan 130 kaupunkiin, mukaan lukien Helsinkiin, yhtiö ilmoitti.

- On valtioita, jotka ajavat tahtonsa läpi sekä lännessä että idässä, Kiseljov sanoi maanantaina Moskovassa.

- Missä tahansa ne ryhtyvätkin toimeen, ne aiheuttavat verenvuodatusta, sisällissotia ja värivallankumouksia. Kokonaiset valtiot hajoavat: Irak, Libya, Georgia, Ukraina, Syyria vain muutamia mainitakseni.

Kiseljov nimesi maan, jota hän pitää syyllisenä maailman ongelmiin.

- Monet ihmiset ymmärtävät jo nyt, ettei maailman tarvitse uskoa Yhdysvaltain toimien sopivan kaikille. Venäjä esittää maailmalle mallia, joka perustuu kaikkien ihmisten kunnioittamiseen. Me uskomme monimuotoiseen ja monikulttuuriseen maailmaan, ja meillä on paljon liittolaisia. Edistääksemme tätä mallia meidän mediayhtiömme perustaa uuden maailmanlaajuisen brändin, Sputnikin.

Venäjä tänään -yhtiön uutta Sputnikia ei pidä sekoittaa Suomessa toimivaan venäjänkieliseen Radio Sputnikiin. Kiseljovin uusi hanke ei ilmeisesti pysty aloittamaan radiotoimintaa Suomessa, sillä taajuuksia ei yhtiölle ole myönnetty.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt