Ulkomaat

Tältä näytti ilmaisku Kobaneen

Julkaistu: , Päivitetty:

Taistelut jatkuvat Syyrian Kobanessa kaupunkiin hyökkäävän Isis-järjestön ja kaupunkia puolustavien kurditaistelijoiden välillä.
Yhdysvaltojen tukema liittouma on auttanut puolustajia ilmaiskuilla Isisin asemiin. Reutersin välittämässä Turkin puolelta kuvatussa videossa näkyy, miten isku osuu kaupunkiin.

Irakin kurdien peshmerga-taistelijat ovat liittyneet mukaan Kobanen kaupungin puolustamiseen Syyriassa. Kobaneen on saapunut noin 150 peshmergaa, joilla on mukanaan muun muassa raskasta tykistöä.

- Heidän tykistöstään on todella apua. Ne ovat kunnon tykkejä. Meillä on tähän asti ollut vain kranaatinheittimiä ja omatekoisia aseita, kertoi Kobanen kurdien edustaja Idriss Nassan.

Silminnäkijöiden mukaan kaupungissa käytiin sunnuntaina raskaita taisteluita Isis-äärijärjestöä vastaan, joka on yrittänyt vallata kaupunkia jo runsaan kuukauden ajan.

Yhdysvallat kertoi tehneensä viikonloppuna lisää ilmaiskuja Isistä vastaan Kobanen lähellä. Pesmerga tarkoitta kurdien kielellä "heitä, jotka kohtaavat kuoleman".

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt