Virgin Galacticin avaruusalus syöksyi maahan Kaliforniassa - ainakin yksi kuollut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Virgin Galacticin avaruusalus syöksyi maahan Kaliforniassa - ainakin yksi kuollut

Julkaistu: 31.10.2014 21:06, Päivitetty 31.10.2014 21:46

Ainakin yksi henkilö kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti, kun Virgin Galacticin avaruusalus syöksyi maahan perjantaina, BBC uutisoi.

Virgin Galacticin avaruusalus SpaceShipTwo kärsi epänormaaleista ongelmista koelennon aikana perjantaina, yhtiö twiittasi CNN:n mukaan.

BBC kertoo turmassa kuolleen ainakin yhden henkilön ja yhden loukkaantuneen vakavasti. Vakavasti loukkaantunut henkilö on aluksen lentäjä, joka pelastautui heittoistuimen avulla, Reuters uutisoi. Onnettomuudessa menehtynyt oli toinen aluksen lentäjistä.

CNN:n mukaan alus syöksyi maahan pian sen jälkeen, kun se irtautui emoaluksesta.

Virgin Galactic on miljardööri Richard Bransonin yhtiö, joka myy kaupallisia avaruuslentoja.

Avaruusmatkojen lipunmyynti aloitettiin jo vuonna 2005, mutta toistaiseksi ei yhtiö ole kuljettanut turisteja avaruuteen. Neljä suomalaista on kuitenkin ostanut jo liput lennoille.

During the test, the vehicle suffered a serious anomaly resulting in the loss of SpaceShipTwo. WK2 landed safely. (2 of 4)— Virgin Galactic (@virgingalactic) 31. lokakuuta 2014

(Kokeen aikana alus kärsi vakavista, epänormaaleista ongelmista, jotka johtivat SpaceShipTwon menettämiseen. WK2 (SpaceShipTwon emoalus) laskeutui turvallisesti.)

Jos twiitti ei näy oikein, voit lukea sen täältä.

We will work closely with relevant authorities to determine the cause of this accident and provide updates ASAP. (4 of 4)— Virgin Galactic (@virgingalactic) 31. lokakuuta 2014

(Työskentelemme läheisesti viranomaisten kanssa selvittääksemme onnettomuuden syyn ja voidaksemme antaa uutta tietoa niin pian kuin mahdollista.)

Jos twiitti ei näy oikein, voit lukea sen täältä.

Juttua päivitetty 21.26: Lisätty, että onnettomuus tapahtui pian emoaluksesta irtoamisen jälkeen.Juttua päivitetty 21.46: Lisätty, että uhrit ovat aluksen lentäjiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?