Tässäkö totuus Kim Jong-unin vaivasta: ulkomaalainen lääkäri leikkasi? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tässäkö totuus Kim Jong-unin vaivasta: ulkomaalainen lääkäri leikkasi?

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un, joka katosi syksyllä julkisuudesta kuudeksi viikoksi, joutui leikkaukseen, jossa hänen oikeasta nilkastaan poistettiin kysta, väittää eteläkorealainen Yonhap-uutistoimisto.

29.10.2014 2:25

Yonhap pohjaa tietonsa eteläkorealaisiin poliitikkoihin, joiden lähteenä ovat puolestaan tiedustelulähteet. Sen mukaan leikkaus tehtiin syys- ja lokakuussa. Poliitikkojen mukaan leikkauksen suoritti ulkomaalainen lääkäri.

Kim putkahti julkisuuteen kävelykepin kanssa jälleen 14. lokakuuta. Ennen katoamista julkisuudesta syyskuun alussa, Kimin nähtiin ontuvan. Johtajan kerrottiin epämääräisesti kärsivän ”vaivasta”, mikä herätti huhumyllyn niin ylipainosta johtuvasta sairaudesta että kihdistäkin. Toiset epäilivät jopa vallankaappausta poissaolon syyksi.

Isoisä Kim Il-sungin lääkärin Kim So-yeonin mukaan nuori Kim on perinyt useita terveysongelmia mukaan lukien mielenterveysongelmat ja edellä mainitun ylipainon. Lääkärin mukaan sekä isoisä-Kim että Kim Jong-il kärsivät diabeteksesta, sydänvaivoista ja stressistä.CNN:n mukaan tohtori Kim havaitsi analysoituaan Kim Jong-unin tuoreita kuvia, että johtajan kasvot olisivat turvonneet kipulääkkeiden vaikutuksesta. Hän spekuloi myös sillä, että Kimille olisi annettu hormonipistoksia rakastetun isoisän ulkonäön kopioimiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?