Ulkomaat

Paavi: Evoluutio ja alkuräjähdysteoria ovat oikeassa

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Paavi Franciscus julisti, että alkuräjähdys (engl. Big Bang) ja evoluutio ovat totta, ja että Jumala ei ole "taikuri, jolla on taikasauva." 
Paaveja ei ole aina tunnettu tieteen suurina puolustajina. Samoin katolisella kirkolla on ollut pitkään maine tieteen vastustajana.
 
Paavi Franciscus puhui kuitenkin Paavillisessa tiedeakatemiassa ja laukoi siellä kommentteja Jumalasta ja universumimme syntyteoriasta. 

- Kun luemme luomisesta Mooseksen ensimmäisestä kirjasta, törmäämme riskiin siitä, että kuvittelemme jumalan taikuriksi, joka pystyi tekemään kaiken taikasauvalla. Mutta asia ei ole näin, Franciscus sanoi. 
 
Paavi selitti, että kyseiset tieteelliset teoriat eivät ole ristiriidassa luojan olemassaolon kanssa.
 
 
Joidenkin asiantuntijoiden mukaan paavin lausahdukset pistävät lopun "näennäistieteille" kuten kreationismille, eli luomisopille ja älykkäälle suunnittelulle (engl.intelligent design), kertoo brittiläinen The Independent. 
 
- Alkuräjähdys, jonka me tänään uskomme olevan maailman alku, ei ole ristiriidassa taivaallisen luojan väliintulon kanssa, vaan ennemminkin tarvitsee sitä, Franciscus totesi. 
 
- Evoluutio luonnostaan ei ole ristiriidassa luomisen kanssa, sillä evoluutio vaatii olioiden luomisen, jotka sitten kehittyvät, Franciscus puhui. 
 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt