Miten käy suomalaisten viinarallin? Postimees: Tallinna saattaa rajoittaa alkoholin myyntiä

Julkaistu:

Paikallinen terveystyöryhmä suunnittelee tuntuvia rajoituksia viinan myyntiin Tallinnassa, Postimees-lehti kertoo.
Tallinnassa suunnitellaan alkoholin myynnin kieltämistä kokonaan sunnuntaisin.

Asiasta uutisoineen Postimees-lehden mukaan asialla on terveystyöryhmä, joka aikoo jättää asiasta esityksen kaupunginhallitukselle. Päätöstä asiasta ei ole vielä tehty.

Tallinnassa toimivan terveystyöryhmän työtä johtaa kaupunginjohtaja Edgar Savisaar. Ryhmä koostuu lähinnä virkamiehistä, mutta mukana on myös joitakin terveysalan ja koulutusalan ammattilaisia.

- Kaupunki ei voi lopettaa kenenkään juopottelua, mutta voi kyllä tehdä alkoholin saamisesta ja hankkimisesta vaikeampaa, Savisaar kertoo lehdessä.

Nuorten juominen kuriin


Terveystyöryhmä on kääntynyt Tallinnan kaupunginhallituksen puoleen ja aikoo ehdottaa, että alkoholin myynti kiellettäisiin sunnuntaisin koko kaupungissa.

Ryhmä kaavailee, että samalla kiellettäisiin alkoholin myynti lähempänä kuin 300 metrin etäisyydellä kaikista lasten hoitoon osallistuvista laitoksista, kuten päiväkodeista ja lastenkodeista. Myös ravintoloiden pitäisi kaavaillun ehdotuksen mukaan sulkea ovensa sunnuntaisin keskiyöllä.

Alkoholin myynnin rajoittamissuunnitelmien taustalla on ennen kaikkea se, että nuorten alkoholinkäyttöä pyritään suitsimaan. Tallinnan kouluissa tehdyn terveystutkimuksen mukaan jopa 66 prosenttia pojista ja 55 prosenttia tytöistä oli kokeillut alkoholia 13-vuotiaana tai nuorempana. Kokeilleista 28 prosenttia juonut itsensä humalaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt