Venäläinen erikoisalus matkalla kohti Tukholmaa - ohitti illalla Hankoniemen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäläinen erikoisalus matkalla kohti Tukholmaa - ohitti illalla Hankoniemen

Vedenalaiseen etsintään ja merenpohjan kartoittamiseen erikoistunut venäläisalus on matkalla kohti Tukholmaa.

19.10.2014 16:04 | Päivitetty 19.10.2014 17:32

Asiasta kertoi norjalainen Dagbladet. Professor Logachev -niminen alus lähti liikkeelle Pietarista lauantai-iltana.

Kello 17:n jälkeen venäläinen erikoisalus ohitti Hankoniemen sen eteläpuolelta, ilmenee meriliikennettä seuraavasta Marine Traffic -palvelusta. Aluksen nopeus oli noin 10 solmua.

Ruotsin puolustusvoimat on jatkanut operaatiotaan Tukholman saaristossa sunnuntaina. Lehtitietojen mukaan alueelta etsittäisiin vaurioitunutta venäläistä sukellusvenettä.

Aiemmin kerrottiin, että ruotsalaisia kummastuttanut venäläinen öljytankkeri lähti liikkeelle. Suomenlahden Meripuolustusalueen komentaja Markus Aarnio kertoi sunnuntaina alkuillasta IS:lle, että tankkeri on matkalla etelään päin.

Professor Logachev on norjalaislehden mukaan valmistunut vuonna 1991 ja se liikennöi Venäjän lipun alla. Aluksen kotisatama on Pietarissa, joskin laivan omistaa amerikkalainen CGGE International, jolla on useita muitakin tutkimustyöhön tarkoitettuja aluksia. Dagbladetin mukaan Venäjän luonnonvara- ja ympäristöministeriöllä on siteitä laivaan.

Professor Logachev on varusteltu syvänmerentutkimuksia ja seismisen toiminnan tutkimuksia varten. Laivassa on muun muassa halli minisukellusveneitä varten.

Venäjän mukaan Ruotsin aluevesillä ei ole vaurioitunutta sukellusvenettä eikä mitään epätavallista tai onnettomuuksia ole tapahtunut, uutistoimisto Interfax kertoo.

Professor Logatshev -niminen vedenalaiseen etsintään ja merenpohjan kartoittamiseen erikoistunut alus lähti Pietarista lauantai-iltana ja on matkalla kohti Tukholmaa.

HMS Visby Tukholman saaristossa sunnuntaina iltapäivällä. Svenska Dagbladetin toimittajan mukaan HMS Visby tutki Harön edustaa Eknösundetissa sunnuntaina..

Miinanraivaaja HMS Kullen osallistuu myös Ruotsin puolustusvoimien operaatioon.

Ruotsin puolustusvoimien alus partioi Tukholman saaristossa lauantaina.

Ruotsin puolustusvoimien julkaiseman kartan perusteella tiedustelualue olisi paljon suurempi kuin mediatiedot antoivat aiemmin ymmärtää.

Svenska Dagbladetin toimittaja havaitsi puolustusvoimien veneitä Harön ja Runmarön alueilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?