Venäläinen erikoisalus matkalla kohti Tukholmaa - ohitti illalla Hankoniemen

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Vedenalaiseen etsintään ja merenpohjan kartoittamiseen erikoistunut venäläisalus on matkalla kohti Tukholmaa.
Asiasta kertoi norjalainen Dagbladet. Professor Logachev -niminen alus lähti liikkeelle Pietarista lauantai-iltana.

Kello 17:n jälkeen venäläinen erikoisalus ohitti Hankoniemen sen eteläpuolelta, ilmenee meriliikennettä seuraavasta Marine Traffic -palvelusta. Aluksen nopeus oli noin 10 solmua.

Ruotsin puolustusvoimat on jatkanut operaatiotaan Tukholman saaristossa sunnuntaina. Lehtitietojen mukaan alueelta etsittäisiin vaurioitunutta venäläistä sukellusvenettä.

Aiemmin kerrottiin, että ruotsalaisia kummastuttanut venäläinen öljytankkeri lähti liikkeelle. Suomenlahden Meripuolustusalueen komentaja Markus Aarnio kertoi sunnuntaina alkuillasta IS:lle, että tankkeri on matkalla etelään päin.

Professor Logachev on norjalaislehden mukaan valmistunut vuonna 1991 ja se liikennöi Venäjän lipun alla. Aluksen kotisatama on Pietarissa, joskin laivan omistaa amerikkalainen CGGE International, jolla on useita muitakin tutkimustyöhön tarkoitettuja aluksia. Dagbladetin mukaan Venäjän luonnonvara- ja ympäristöministeriöllä on siteitä laivaan.

Professor Logachev on varusteltu syvänmerentutkimuksia ja seismisen toiminnan tutkimuksia varten. Laivassa on muun muassa halli minisukellusveneitä varten.

Venäjän mukaan Ruotsin aluevesillä ei ole vaurioitunutta sukellusvenettä eikä mitään epätavallista tai onnettomuuksia ole tapahtunut, uutistoimisto Interfax kertoo.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt